Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
3. septembra 2024 o 9:52
Čas čítania 1:07

AKTUÁLNE: Žiačka z českej základnej školy zaútočila nožom na spolužiakov. Dvoch z nich zranila

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útok sa odohral v Plzenskom kraji.

Jedna zo žiačok základnej školy v Domažliciach v Plzenskom kraji zaútočila nožom na svojich spolužiakov, pričom zranila dve deti. Policajti ju zadržali. Uviedli to v utorok na sociálnej sieti X.

„V súčasnej chvíli sú naše sily a prostriedky na ZŠ Komenského 17 v Domažliciach, keďže tu jedna zo žiačok podľa prvotných informácií zaútočila nožom na spolužiakov. Zranené boli dve deti, ktorých rodičia sú už vyrozumení,“ napísala polícia. Dodala, že dievča podozrivé z útoku zadržala počas niekoľkých minút.


„V súčasnosti nikomu nehrozí žiadne nebezpečenstvo a na mieste pracuje veľké množstvo policajtov a kriminalistov,“ uviedla polícia s tým, že viac informácií poskytne, keď to bude možné.


Škola na sociálnych sieťach informovala o zrušení utorkového vyučovania na druhom stupni pre mimoriadnu udalosť. Žiaci boli poučení o bezpečnom odchode zo školy a všetky deti sú podľa slov vedenia školy v poriadku. Vyučovanie na prvom stupni pokračuje.

Polícia na sociálnej sieti X neskôr uviedla, že dve zranené deti nie sú v ohrození života a starajú sa o ne zdravotníci. Okrem nich si prevzali aj ďalšie dieťa, ktoré utrpelo šok. Na mieste sú tiež policajní krízoví interventi, ktorí sú pripravení poskytnúť psychologickú pomoc.


Minister školstva Mikuláš Bek na sociálnej sieti X uviedol, že udalosť ho veľmi mrzí. „Násilie v školskom prostredí je absolútne neprijateľné. S domažlickými kolegami sme v spojení a sme pripravení im poskytnúť akúkoľvek podporu,“ dodal šéf rezortu školstva.
Podľa stanice ČT24 v meste dopoludnia zasadne krízový štáb.

Domov
Zdieľať
Diskusia