Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
5. septembra 2024 o 14:19
Čas čítania 0:45

Cez víkend uzavrú dôležitý dopravný úsek pri Strečne, lietať tam bude vrtuľník. Zlá dopravná situácia víkendom neskončí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úprava nestabilného svahu pod Strečnom bude stáť približne 3,5 milióna eur.

Druhá etapa dopravných obmedzení na ceste medzi Strečnom a Dubnou Skalou súvisiacich so sanáciou svahu nad kritickým úsekom cesty sa začne cez víkend. Prejazd Strečnianskou úžinou uzavrú v sobotu 7. septembra o 7.00 h a opätovne ho sprejazdnia v nedeľu 8. septembra o 19.00 h. 


Aktuálne je premávka pod Strečnom bez dopravných obmedzení a jazdí sa obojsmerne v zúžených jazdných pruhoch. „Náročný a nebezpečný charakter prác, ktoré sa budú vykonávať, vyžaduje počas víkendu úplnú výluku dopravy. Je naplánovaných päť vzletov vrtuľníka, ktorý bude na stavbu prevážať ťažký a objemný stavebný materiál na budovanie dynamických bariér a záchranných sietí,“ priblížila hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová.

Zlá dopravná situácia víkendom nekončí 

Doplnila, že od pondelka 9. septembra až do 27. septembra bude počas pracovných dní premávka vedená v jednom jazdnom pruhu a striedavo riadená semaformi. „V stredu 11. septembra podľa stavu a charakteru prác krízový štáb Okresného úradu Žilina rozhodne o ďalších víkendových uzáverách cesty, ktoré boli v pôvodnom harmonograme plánované,“ dodala hovorkyňa SSC.


Úprava nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia