Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
6. septembra 2024 o 7:08
Čas čítania 0:41

Do Nitrianskeho kraja smeruje veľký investor. Hydinárska firma prinesie stovky nových pracovných miest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S prevádzkou chce začať na jeseň v roku 2026.

  • Hydinárska spoločnosť EU Poultry plánuje v Bošanoch v okrese Partizánske postaviť novú výrobno-skladovú halu s administratívou.
  • Do výstavby nového zázemia investuje približne 48 miliónov eur, investícia by mala do regiónu priniesť viac ako 400 pracovných miest.
  • Hlavnou funkčnou náplňou haly bude spracovanie hydinového mäsa do hotových polotovarov a ich expedícia do distribučných stredísk, informoval ďalej investor v zámere, ktorý predložil orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Prečo to je dôležité: Investícia je významná pre región Partizánske, pretože prinesie mnoho nových pracovných miest.

Citát: „Realizácia navrhovanej činnosti v predmetnej lokalite neobmedzuje žiadnu z existujúcich prevádzok a bude sociálno-ekonomickým prínosom vzhľadom na predpokladané vytvorenie nových pracovných miest,“ skonštatovala spoločnosť v zámere


Širší kontext: Okrem výrobno-skladovej haly s administratívnym a sociálnym zázemím a skladovej haly počíta spoločnosť i s výstavbou súvisiacej infraštruktúry. Celková zastavaná plocha predstavuje viac ako 40 000 štvorcových metrov.


S prevádzkou chce začať v závislosti od získania povolení v treťom kvartáli roka 2026. Investičné náklady predbežne odhadla na 48,7 milióna eur. Spoločnosť EU Poultry sa zaoberá spracovaním hydinového mäsa na mrazené a chladené polotovary.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia