Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
12. septembra 2024 o 19:23
Čas čítania 0:47

ZSSK upozorňuje na možné zdržania vlakov pre nepriaznivé počasie. Extrémne zrážky a silný vietor môžu poškodiť železnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Národný dopravca cestujúcim odporučil, aby sa na cestu dostatočne pripravili, najmä ak cestujú na dlhšie trasy.

  • Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v súvislosti s nepriaznivým počasím v nasledujúcich dňoch upozorňuje na možné zdržania v železničnej doprave.
  • Zamestnanci ZSSK sú v pohotovosti a pripravení rýchlo reagovať na vzniknuté situácie, informovať cestujúcich o všetkých zmenách a minimalizovať dopady na dopravu.
  • Extrémne zrážky a silný vietor môžu v niektorých úsekoch poškodiť železničnú infraštruktúru, dopravu môžu obmedziť spadnuté stromy v koľajisku, strhnuté trakčné vedenie či podmytie trate.

Citát: „Dispečeri ZSSK budú nepretržite sledovať situáciu 24 hodín denne a v úzkej spolupráci s manažérom železničnej infraštruktúry, Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR), budú pripravení pružne reagovať na akékoľvek zmeny v prevádzke,“ priblížil hovorca ZSSK Dominik Drevický s tým, že v prípade potreby je zabezpečená aj pohotovosť nehodových pomocných prostriedkov od nákladného dopravcu Cargo.

Širší kontext: Národný dopravca cestujúcim odporučil, aby sa na cestu dostatočne pripravili, najmä ak cestujú na dlhšie trasy. Drevický upozornil, že pre nepriaznivé počasie môže prísť k neplánovaným zdržaniam, ľudia by si preto mali pribaliť dostatok tekutín, jedla aj liekov.


Aktuálne informácie o zmenách v prevádzke vlakov sa môžu cestujúci dozvedieť na webe ZSSK či profiloch spoločnosti na sociálnych sieťach, kde prostredníctvom nového systému publikovania informácií dopravca uverejňuje informácie priamo z dispečingu.

Prečítaj si aj tieto články:

12. septembra 2024 o 8:49 Čas čítania 0:40 Každú chvíľu na Slovensku udrú extrémne lejaky, SHMÚ už vydáva výstrahy druhého stupňa. Trvať budú dlhé dni (+ mapa) Každú chvíľu na Slovensku udrú extrémne lejaky, SHMÚ už vydáva výstrahy druhého stupňa. Trvať budú dlhé dni (+ mapa)
11. septembra 2024 o 17:15 Čas čítania 0:35 Na Slovensko sa rúti vlna nebezpečného počasia. Silné lejaky zasiahnu veľkú časť krajiny (+mapa) Na Slovensko sa rúti vlna nebezpečného počasia. Silné lejaky zasiahnu veľkú časť krajiny (+mapa)
11. septembra 2024 o 17:08 Čas čítania 1:01 Pripravte si evakuačný kufor, odporúča minister Rakušan. Aj Česko sa pripravuje na povodeň, akú krajina nezažila už desiatky rokov Pripravte si evakuačný kufor, odporúča minister Rakušan. Aj Česko sa pripravuje na povodeň, akú krajina nezažila už desiatky rokov
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia