Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
13. septembra 2024 o 17:38
Čas čítania 0:49

Kľúčový úsek diaľnice D1 spolu s tunelom bude v najbližších dňoch viackrát uzavretý. Uzávera sa skončí až koncom mesiaca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvá uzávera prebehne v noci z utorka na stredu 18. septembra.

  • Časť diaľnice D1 pod Tatrami vrátane tunela Bôrik v najbližších dňoch viackrát uzatvoria. Obmedzenie potrvá v období od utorka 17. do piatku 20. septembra a následne aj od 24. do 26. septembra.
  • Mesto Svit na svojej webovej stránke uviedlo, že ide o úsek od križovatky Poprad - Západ po križovatku Mengusovce.
  • Obchádzková trasa počas plánovanej nočnej uzávery povedie vždy po ceste I/18 s odklonom cez mesto Svit.

Prečo je to dôležité: Údržba tunela Bôrik je nevyhnutná pre zabezpečenie jeho bezpečného a plynulého fungovania. Plánované uzávery môžu výrazne obmedziť plynulosť dopravy, najmä pre vodičov cestujúcich v nočných hodinách.

Citát: „Úplná uzávera tunela je potrebná z dôvodu plánovanej údržby, čistenia tunela, štrbinovej a hlavnej kanalizácie ako aj servisnej činnosti na technologických zariadeniach v tuneli a iných stavebných a technologických činností,“ uviedlo mesto.

Širší kontext: Prvá uzávera bude v noci z utorka na stredu 18. septembra, kedy v čase od 20.00 h resp. od 20.30 h do 6.00 h uzatvoria obe tunelové rúry v smere na Žilinu aj na Prešov.

Na rovnaké obmedzenie by sa mali vodiči pripraviť aj počas ďalších dvoch nocí. Následne dôjde k uzávere diaľničného úseku aj v priebehu ďalšieho týždňa, pričom posledná bude z 25. na 26. septembra.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si:

11. septembra 2024 o 11:21 Čas čítania 0:33 FOTO: V Drážďanoch sa zrútil most do rieky Labe. Nehoda ochromila celé mesto FOTO: V Drážďanoch sa zrútil most do rieky Labe. Nehoda ochromila celé mesto
10. septembra 2024 o 6:55 Čas čítania 0:52 Handlová zavádza nové dopravné značky. Mesto tým reaguje na tragédiu spred 2 rokov Handlová zavádza nové dopravné značky. Mesto tým reaguje na tragédiu spred 2 rokov
9. septembra 2024 o 9:32 Čas čítania 0:25 Vodičák online a bez skúšok? „Lacná autoškola“ sa snaží nalákať Slovákov. Ide však o podvod, upozorňuje polícia Vodičák online a bez skúšok? „Lacná autoškola“ sa snaží nalákať Slovákov. Ide však o podvod, upozorňuje polícia
Domov
Zdieľať
Diskusia