Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 19. septembra 2024 o 10:59
Čas čítania 0:47

Novela trestného zákona pomohla drogovému dílerovi Halienovi. Influencer dostal o 10 rokov nižší trest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Influencer na súde priznal vinu a sudkyňa tak siahla po najnižšom treste.

  • Influencerovi Halienovi, ktorého minulý rok obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, prechovávania a obchodovania s omamnými látkami, znížili pre novelu Trestného zákona trest o viac ako desať rokov, informuje Korzár.
  • Novela zákona zmiernila sadzbu z obzvlášť závažného zločinu, za ktorý bola v Trestnom zákone sadzba 10 až 15 rokov väzenia, na zmenu právnej kvalifikácie s trestnou sadzbou 7 až 15 rokov.
  • Sudkyňa tak odsúdila 26-ročného influencera a siahla po najnižšom možnom treste. Halien po priznaní viny dostal trest 4 roky a 8 mesiacov.

Prečo je to dôležité: Novela Trestného zákona, ktorá okrem znižovania trestov za krádeže tiež znižuje tresty za korupciu, podvody a ďalšie trestné činy, vytvára v spoločnosti dojem, že právny systém je menej účinný v boji proti rôznym formám trestnej činnosti.

Citát:„Chcem sa ospravedlniť všetkým, ktorých som poznačil svojím správaním. Vyskytlo sa veľa situácií, keď som si neuvedomil svoje konanie. Prehlasujem, že na to nie som pyšný,“ povedal Halien pri záverečnej reči. 

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Halienovi v byte našli konkrétne kokaín v množstve 50 gramov, ktoré zodpovedá minimálne 669 bežným jednotlivým dávkam, a extázu v množstve 44 gramov, ktoré zodpovedá minimálne 250 bežným jednotlivým dávkam drogy. 

Prečítaj si aj tieto články: 

20. augusta 2024 o 12:44 Čas čítania 0:47 Billa hlási po schválení novely Trestného zákona výrazný nárast ukradnutého tovaru. Ľudia berú najmä maslá, alkohol či kozmetiku Billa hlási po schválení novely Trestného zákona výrazný nárast ukradnutého tovaru. Ľudia berú najmä maslá, alkohol či kozmetiku
18. júla 2024 o 19:31 Čas čítania 1:08 Novela Trestného zákona Ficovej vlády v praxi: Dôchodcu okradli o 83-tisíc eur a rodinný dom, teraz ich súd prepustil Novela Trestného zákona Ficovej vlády v praxi: Dôchodcu okradli o 83-tisíc eur a rodinný dom, teraz ich súd prepustil
10. septembra 2024 o 11:15 Čas čítania 0:15 Ficova novela trestného zákona pomohla ďalšiemu obvinenému. Prokurátor zrušil trestné stíhanie Petrovi Žigovi Ficova novela trestného zákona pomohla ďalšiemu obvinenému. Prokurátor zrušil trestné stíhanie Petrovi Žigovi
Domov
Zdieľať
Diskusia