Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 19. septembra 2024 o 13:50
Čas čítania 0:58

Slováci môžu po povodniach dostať od štátu až 1 500 eur. O dotáciu môžu požiadať aj opakovane

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

MPSVR spustilo humanitárnu pomoc pre jednotlivcov aj obce po povodniach.

  • Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR spustilo vo štvrtok humanitárnu pomoc po povodniach. Jednotlivci môžu získať dotáciu maximálne vo výške 1 500 eur a požiadať o ňu budú môcť aj opakovane.
  • Rovnako o ňu môžu požiadať aj obce do výšky 15-tisíc eur. Podmienkou je, aby peniaze použili na pomoc pre ľudí, ktorí boli postihnutí prírodným živlom, a to formou zabezpečenia potrebného materiálu pre nich a na opravu ich domov.
  • V druhej rovine humanitárnej pomoci chce šéf rezortu zapojiť nezamestnaných ľudí do projektu na odstraňovanie škôd a následkov záplav v postihnutých oblastiach.

Citát:„Máme pripravených 450 nezamestnaných, ktorí v tých postihnutých regiónoch, či už ide o Kysuce, Myjavu a Záhorie, budú pomáhať a ministerstvo práce, respektíve ústredie práce poskytne takýmto ľuďom odmenu, teda mzdu vo výške životného minima, ktoré je v súčasnosti 274 eur. Zároveň poskytneme mestám a obciam na jedného takéhoto nezamestnaného, ktorý tu bude pracovať, mesačný príspevok 94 eur na nákup pracovného náradia alebo pracovného oblečenia,“ uzavrel Tomáš.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Každá domácnosť postihnutá záplavami môže použiť financie na opravu alebo kúpu zariadenia nevyhnutného na zabezpečenie základných životných potrieb, ako je napríklad kotol na kúrenie, zariadenie na ohrev vody, sporák, práčka, ale aj na obnovu bytového fondu, ak bol byt alebo rodinný dom poškodený živelnou udalosťou.


MPSVR vyčlenilo na poskytnutie finančnej pomoci 2 milióny eur a do projektu, ktorý má zapojiť nezamestnaných ľudí, pôjde 500-tisíc eur, pričom podľa Tomáša tento objem peňazí vie rezort práce navýšiť.

Prečítaj si aj tieto články:

19. septembra 2024 o 8:51 Čas čítania 0:17 Na západe Slovenska naďalej platí tretí stupeň výstrah pred povodňami (+ mapa) Na západe Slovenska naďalej platí tretí stupeň výstrah pred povodňami (+ mapa)
16. septembra 2024 o 19:41 Čas čítania 0:48 Ukrajina nám kvôli povodniam ponúkla pomoc, štát však odmietol. Minister vnútra tvrdí, že ju nepotrebujeme Ukrajina nám kvôli povodniam ponúkla pomoc, štát však odmietol. Minister vnútra tvrdí, že ju nepotrebujeme
16. septembra 2024 o 14:26 Čas čítania 0:49 VIDEO: Ľudí pobúrilo video muža, ktorý skočil do divokej rieky. Polícia jeho konanie odsúdila VIDEO: Ľudí pobúrilo video muža, ktorý skočil do divokej rieky. Polícia jeho konanie odsúdila
Domov
Zdieľať
Diskusia