Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
dnes 19. septembra 2024 o 17:50
Čas čítania 0:41

Výbuchy pagerov a vysielačiek možno považovať za vyhlásenie vojny, povedal šéf Hizballáhu. Počet obetí stúpol na 37

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Existuje podozrenie, že za útokmi stojí izraelská tajná služba Mosad.

  • Vodca Hizballáhu Hassan Nasralláh uviedol, že výbuchy tisícky pagerov a vysielačiek možno považovať za vyhlásenie vojny Libanonu, informuje Al Jazeera.
  • Počet obetí stúpol na 37 a krajina eviduje 287 ľudí v kritickom stave.
  • Izrael po odsúdení útokov zahájil letecké útoky na južný Libanon, informuje BBC. Počas Nasralláhovho prejavu prelietavali nad libanonským hlavným mestom Bejrút izraelské bojové lietadlá. Spôsobili sonické tresky pripomínajúce výbuchy bômb, ktoré medzi obyvateľmi vyvolali paniku.

V utorok na viacerých miestach v Libanone koordinovane vybuchli stovky osobných komunikačných zariadení, tzv. pagerov. Medzi zranenými boli údajne mnohí príslušníci proiránskeho hnutia Hizballáh, ktorí z Libanonu bojujú proti Izraelu, existuje preto podozrenie, že za útokmi stojí izraelská tajná služba Mosad.

Útoky, ktoré Izrael nekomentoval, vyvolali opätovné obavy, že konflikt medzi Izraelom a Hizballáhom by mohol vyústiť do vojny. Izrael začal v stredu preventívne presúvať viac jednotiek k hraniciam s Libanonom, informoval zdroj z armádneho prostredia pod podmienkou anonymity.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Libanonské úrady civilného letectva zakázali pagre a vysielačky vo všetkých lietadlách odlietajúcich z medzinárodného letiska Rafíka Harírího v Bejrúte.

Prečítaj si aj tieto články:

18. septembra 2024 o 7:20 Čas čítania 1:06 Mosad údajne zorganizoval brutálny útok „pagermi“ v Libanone. Explodujúce vreckové zariadenia zabili 9 ľudí, 2750 utrpelo zranenia Mosad údajne zorganizoval brutálny útok „pagermi“ v Libanone. Explodujúce vreckové zariadenia zabili 9 ľudí, 2750 utrpelo zranenia
28. augusta 2024 o 14:53 Čas čítania 1:05 Škôlkar v múzeu omylom rozbil džbán nevyčísliteľnej hodnoty. Mal 3 500 rokov, pochádzal ešte z doby bronzovej Škôlkar v múzeu omylom rozbil džbán nevyčísliteľnej hodnoty. Mal 3 500 rokov, pochádzal ešte z doby bronzovej
10. augusta 2024 o 14:05 Čas čítania 1:05 Izrael zaútočil na školu v pásme Gazy. Hlásia desiatky mŕtvych Izrael zaútočil na školu v pásme Gazy. Hlásia desiatky mŕtvych
Pager.
Pager. Zdroj: Wikipedia / Der Sascha
Domov
Zdieľať
Diskusia