Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 21. septembra 2024 o 7:40
Čas čítania 0:25

Z celého slovenského trhu sťahujú nebezpečnú elektroniku, doma ju môžeš mať aj ty. Hrozí zasiahnutie elektrickým prúdom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská obchodná inšpekcia nariadila predajniam stiahnuť z predaja nebezpečný predlžovací prívod.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) sťahuje z predaja nebezpečný predlžovací prívod JOEL, model/typ SY-CZ-03. Podľa kontrolórov hrozí používateľom potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom, informuje inšpekcia na webe.

„Nedostatočné konštrukčné vyhotovenie výrobku, kedy vidlicu spotrebiča triedy ochrany I je možné zasunúť do zásuvky predlžovacieho prívodu určeného pre spotrebiče triedy ochrany II. Výrobok tak neposkytuje žiadnu ochranu pred úrazom elektrickým prúdom v prípade zapojenia spotrebiča triedy ochrany I do tohto predlžovacieho prívodu,“ spresňuje inšpekcia poruchu.

 
Slovenská obchodná inšpekcia stiahla nebezpečný výrobok z trhu. Spotrebiteľom odporúča, aby ho okamžite prestali používať a vrátili ho do predajne. Predávajúci má povinnosť spotrebiteľovi vrátiť peniaze alebo zabezpečiť opravu či výmenu výrobku za bezpečný.

SOISOISOISOI
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia