Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
včera 21. septembra 2024 o 13:30
Čas čítania 0:33

Richard Takáč povedal, že zvýšená DPH na knihy nie je téma. Tvrdí, že to nehovorí nič o nevzdelanosti Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister sa bráni tým, že DPH na učebnice bude 5 %.

  • Minister pôdohospodárstva Richard Takáč v Sobotných dialógoch povedal, že zvyšovanie DPH na knihy z 10 na 23 % nie je žiadna téma.
  • Minister si myslí, že to, že sa DPH zvýši až o 13 % nehovorí nič o tom, ako sú Slováci vzdelaní, pretože DPH na učebnice bude iba 5 %.
  • Minister tvrdí, že ak príde k dohode v koalícii, daň na knihy môže byť aj 0 %.

Širší kontext: Koalícia rozhodla, že po novom budú knihy spadať pod najvyššiu daň z pridanej hodnoty, ktorá vzrástla z pôvodných 20 % na 23 %. Pôvodná daň na knihy bola 10 %. Zvýšenú daň na knihy skritizoval aj Peter Pellergini. 

K zdraženiu sa vyjadril aj minister financií Ladislav Kamenický. „Knihy sú doménou väčšinou bohatších vrstiev obyvateľstva,“ tvrdí. Svoj argument podložil štúdiou Inštitútu finančnej politiky, ktorá spadá pod jeho rezort.

Prečítaj si aj tieto články:

18. septembra 2024 o 15:00 Čas čítania 0:47 Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz
19. septembra 2024 o 13:11 Čas čítania 0:49 Robert Fico sa vyjadril k zvýšenej DPH na knihy. Vôbec to nepovažujem za rozhodujúcu tému, odkázal Robert Fico sa vyjadril k zvýšenej DPH na knihy. Vôbec to nepovažujem za rozhodujúcu tému, odkázal
19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov
Späť
Zdieľať
Diskusia