Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Nina Miščíová TASR
25. septembra 2024 o 19:41
Čas čítania 0:48

Falošnými problémami útočíte na LGBTI komunitu, odkazuje Iniciatíva Inakosť vládnym predstaviteľom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslankyňu Luciu Plavákovú dnes už po druhýkrát vykázali z rokovacej sály. Dôvodom sú opäť nálepky na jej počítači.

Iniciatíva Inakosť zverejnila na sociálnej sieti status, v ktorom reagovala na dnešné vykázanie poslankyne Lucie Plavákovej (PS) z rokovacej sály. Podpredsedovi Národnej rady SR Andrejovi Dankovi (SNS) počas stredajšieho rokovania prekážalo, že Plaváková používa v rokovacej sále počítač s nálepkami.

„Sú tam dúhy, LGBTI témy, sú tam nálepky, ktoré propagujú firmy,“ skonštatoval Danko a požiadal Plavákovú, aby si dala nálepky dole, pokračovala bez počítača, alebo ich prekryla. Napokon ju vykázal zo sály.

Iniciatíva Inakosť vo svojom statuse odsúdila útoky politikov na LGBTI komunitu. „Vyzývame politikov a političky, aby prestali s nenávistnými prejavmi, nevytvárali z menšín na základe falošných tvrdení obraz nepriateľa a venovali sa predovšetkým hľadaniu riešení na zlepšenie života všetkých ľudí na Slovensku,“ píšu v príspevku.

Poslankyňu Plavákovú vykázal z rokovacej sály dnes už po druhýkrát podpredseda Národnej rady Tibor Gašpar (Smer-SD). Dôvodom boli opäť jej nálepky na notebooku.

„Do rokovacej sály je zakázané vnášať transparenty, letáky alebo iné obdobné vizuálne zobrazenia. Vy ste tak urobili a napriek trom upozorneniam nemienite napraviť tento stav, a preto vás vykazujem z rokovacej sály,“ odkázal Plavákovej. Predpokladá, že podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jeho vedením, zvolá k tejto veci poslanecké grémium.


Poslankyňa s postupom nesúhlasila. Proti Gašparovmu rozhodnutiu vzniesla námietku.

25. septembra 2024 o 14:03 Čas čítania 0:44 Huliak označil poslankyňu Plavákovú za „s*ku“, Hlas-SD sa jej zastal. Kauza dúhovej nálepky na notebooku pokračuje Huliak označil poslankyňu Plavákovú za „s*ku“, Hlas-SD sa jej zastal. Kauza dúhovej nálepky na notebooku pokračuje
Lucia Plaváková, počítač
Zdroj: TASR/Martina Kriková

Domov
Zdieľať
Diskusia