Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 28. septembra 2024 o 11:10
Čas čítania 0:51

Šimkovičová je na pracovnej ceste v USA, o jej programe nikto nevie. Český prezident ju vraj na česko-slovenskej akcii nechcel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Martina Šimkovičová zverejní program aj faktúry až po príchode na Slovensko.

  • Ministerka kultúry Martina Šimkovičová je aktuálne v USA na pracovnej ceste. O jej programe však nikto nič nevie. Denník N informuje, že ministerka išla aj na Floridu, kde žije jej dcéra.
  • Okrem Šimkovičovej sú v USA aj Peter Pellegrini a Petr Pavel, ktorí spoločne otvárali česko-slovenský orloj. Šimkovičová sa tohto stretnutia nezúčastnila napriek tomu, že sa nachádza v tom istom meste.
  • Podľa denníka si to neželala česká strana, pretože Petr Pavel nechcel byť na spoločnej fotografii so Šimkovičovou. Tej vraj preto museli zmeniť program.

Prečo je to dôležité: O programe ministerky v USA nikto neinformoval. Vláda ho však schválila dodatočne až po tom, čo Šimkovičová do Spojených štátov priletela. Jej hovorkyňa však odmietla odpovedať na otázky a vyjadrila sa, že program aj faktúry zverejnia až po skončení pracovnej cesty.

Citát: „Ministerka kultúry Martina Šimkovičová bude o programe a výsledkoch rokovaní v Spojených štátoch amerických informovať po návrate na Slovensko,“ vyjadrila sa riaditeľka jej tlačového odboru Petra Bačinská.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: Ministerka Martina Šimkovičová v rámci svojej cesty navštívila aj štát Florida, v ktorom býva aj jej dcéra. Ministerka sa vyjadrila, že na Floridu išla „za krajanmi“. Avšak to, aký program na Floride mala, koľko stáli letenky z New Yorku na Floridu a späť a či ich kupovalo ministerstvo, nepovedala.

Prečítaj si aj tieto články: 

20. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 0:57 Maštalír, Pauhofová, Stanke, Bárta a ďalší reagujú na Šimkovičovú. Vyvracajú jej tvrdenia Maštalír, Pauhofová, Stanke, Bárta a ďalší reagujú na Šimkovičovú. Vyvracajú jej tvrdenia
20. septembra 2024 o 11:59 Čas čítania 0:48 Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce
13. septembra 2024 o 15:15 Čas čítania 1:07 Herec Ondrík si myslí, že kultúru riadia neodborní ľudia. Priznal, že ak by ho vyhodili zo SND, uľavilo by sa mu Herec Ondrík si myslí, že kultúru riadia neodborní ľudia. Priznal, že ak by ho vyhodili zo SND, uľavilo by sa mu
Domov
Zdieľať
Diskusia