Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 20. septembra 2024 o 18:30
Čas čítania 0:57

Maštalír, Pauhofová, Stanke, Bárta a ďalší reagujú na Šimkovičovú. Vyvracajú jej tvrdenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Martina Šimkovičová tvrdí, že SND muselo zrušiť mnoho predstavení pre súkromné aktivity hercov. Tí jej na spoločnej tlačovej konferencii tieto tvrdenia vyvrátili.

  • Členky a členovia Činohry Slovenského národného divadla na tlačovej konferencii vyvrátili slová ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej o tom, že rušia divadelné predstavenia pre ich ostatné aktivity, informuje Denník N.
  • Herci povedali, že z 900 predstavení, ktoré odohrali v posledných dvoch sezónach, zrušili iba 26, a to iba z dôvodu PN. 37 predstavení museli zmeniť.
  • Súčasťou brífingu boli okrem iných zamestnancov divadla aj najznámejší slovenskí herci - Emília Vášáryová, Alexander Bárta, Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Rebeka Poláková či Richard Stanke.
  • Nová riaditeľka SND Zuzana Ťapáková, ktorú vymenovala Martina Šimkovičová, hercom nedovolila usporiadať tlačovú konferenciu na pôde divadla, a preto sa konala vonku pred vchodom. Ťapáková povedala, že ide o súkromnú aktivitu hercov.

Citát:Sme tu často celé víkendy, lebo takto funguje naša profesia a vnímame to ako službu verejnosti, čím práca v Činohre SND je. Ak sa objavili pochybnosti, radi by sme vyzvali na objasnenie, o ktoré konkrétne predstavenia išlo a kvôli akým ‚kšeftom‘,“ povedali členovia činohry na záver spoločného vyhlásenia.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Martina Šimkovičová tento týždeň skritizovala hercov a obvinila ich, že pre ich aktivity mimo divadla museli zrušiť alebo presunúť množstvo predstavení napriek tomu, že boli vypredané. 

Herec a člen Činohry SND Jakub Rybárik však ministerku obvinil, že klame a nemá na to žiadne fakty. Myslí si, že Šimkovičová chce iba vzbudiť falošnú ideu toho, že protestujú iba známi herci z televíznych obrazoviek a rozdeliť tak ľudí v kultúre na dve skupiny.

Prečítaj si aj tieto články: 

20. septembra 2024 o 11:59 Čas čítania 0:48 Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce
13. septembra 2024 o 15:15 Čas čítania 1:07 Herec Ondrík si myslí, že kultúru riadia neodborní ľudia. Priznal, že ak by ho vyhodili zo SND, uľavilo by sa mu Herec Ondrík si myslí, že kultúru riadia neodborní ľudia. Priznal, že ak by ho vyhodili zo SND, uľavilo by sa mu
7. septembra 2024 o 8:37 Čas čítania 0:45 Stanke, Roth, Kostelný a Bárta sa na konci predstavenia prihlásili k vstupu do štrajkovej pohotovosti: Sme s vami, buďte s nami Stanke, Roth, Kostelný a Bárta sa na konci predstavenia prihlásili k vstupu do štrajkovej pohotovosti: Sme s vami, buďte s nami
Späť
Zdieľať
Diskusia