Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 3. októbra 2024 o 18:16
Čas čítania 0:40

Slovensko čelí zo strany Európskej komisie trom právnym konaniam. Čo sme vraj porušili?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okrem nás dostali upozornenie aj ďalšie krajiny.

Slovensko porušilo právne predpisy a nesplnilo si svoje povinnosti vyplývajúce z legislatívy EÚ. Európska komisia zaslala Slovensku a ďalším piatim krajinám formálne upozornenia za nedodržiavanie smernice, ktorá identifikuje úrovne znečistenia hlukom a ako reakciu zavádza opatrenia, ako je napríklad vhodné mestské plánovanie či ochrana pred hlukom.

V oblasti spravodlivosti začala Európska komisia konanie o porušení práva zaslaním formálneho upozornenia za nesprávne transponovanie smernice z roku 2016 o posilnení prezumpcie neviny a práva byť prítomný na súde v trestnom konaní.

V oblasti finančnej stability, finančných služieb a únie kapitálových trhov eurokomisia vyzvala Maďarsko a Slovensko, aby správne previedli do svojej legislatívy smernicu o transparentnosti z roku 2013. Slovensko podľa zistení EK nezabezpečilo správnu transpozíciu pravidiel týkajúcich sa povinnosti spolupráce vnútroštátnych príslušných orgánov pri výkone ich právomocí v oblasti sankcií a vyšetrovania v cezhraničných prípadoch.

Komisia obom krajinám zaslala formálnu výzvu a tie majú dva mesiace na to, aby odpovedali a vyriešili zistené nedostatky. V prípade neposkytnutia uspokojivej odpovede EK môže v rámci ďalšieho postupu vydať odôvodnené stanovisko.

18. septembra 2024 o 17:00 Čas čítania 0:43 Maďarsko príde o milióny eur z EÚ. Odmietlo zaplatiť pokutu, únia ju odpočíta z pridelených eurofondov Maďarsko príde o milióny eur z EÚ. Odmietlo zaplatiť pokutu, únia ju odpočíta z pridelených eurofondov
9. septembra 2024 o 17:13 Čas čítania 0:57 Európska komisia o mrazení fondov pre Slovensko nerozhodla. Skúma však kontroverznú reformu Trestného zákona Európska komisia o mrazení fondov pre Slovensko nerozhodla. Skúma však kontroverznú reformu Trestného zákona
25. júla 2024 o 6:45 Čas čítania 1:04 Európska komisia varuje Slovensko, môžeme prísť o miliardy z Únie. Na vine je návrh zákona Dankovej SNS Európska komisia varuje Slovensko, môžeme prísť o miliardy z Únie. Na vine je návrh zákona Dankovej SNS
Domov
Zdieľať
Diskusia