Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 8. októbra 2024 o 18:40
Čas čítania 1:06

Cyklotrasu na Vajanského nábreží čakajú veľké zmeny. Majú 40 dní na realizáciu úprav

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Magistrátu hrozí pokuta až do výšky 33 190 eur.

  • Cyklotrasu na Vajanského nábreží v Bratislave bude musieť hlavné mesto upraviť. Nariadilo mu to Ministerstvo dopravy SR po vykonaní štátneho odborného dohľadu.
  • Hlavné mesto má do 40 dní z cyklotrasy odstrániť obrubníky, ktoré podľa rezortu dopravy spôsobujú nehody, a do 90 dní cyklotrasu zúžiť v miestach, kde obmedzila cestu.
  • Ak magistrát nariadené opatrenia nevykoná, hrozí mu podľa aktuálneho cestného zákona pokuta až do výšky 33 190 eur. Ak by nedošlo k náprave, rezort môže udeliť pokutu opakovane až do výšky trojnásobku hornej hranice pokuty.

Citát: „Táto veľmi známa cyklotrasa sa bude musieť zmeniť. Štátny odborný dohľad uložil mestu doručeným výsledkom protokolu výzvu, aby do 40 dní túto cyklotrasu upravil. Bude musieť odstrániť do 40 dní obrubníky z tejto cyklotrasy, ktoré spôsobovali viacerým vodičom nehody a taktiež bude musieť zúžiť túto cyklotrasu v tých miestach, kde obmedzila cestu, ktorá týmto spôsobom nespĺňa technické normy,“ uviedol minister dopravy Jozef Ráž s tým, že na zúženie cyklotrasy má mesto 90 dní, čo je podľa ministra primeraná lehota. 

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Širší kontext: Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Mažgút (Smer-SD) pripomenul, že k cyklotrase v centre mesta sa vyjadril aj krajský dopravný inšpektorát (KDI). Podľa poslanca KDI skonštatoval, že takto zrealizovaná cyklotrasa je proti plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, a navyše jej vyťaženosť nespĺňa predpokladané očakávania.


Cyklotrasa na Vajanského nábreží v Bratislave pribudla vlani, no stretla sa s kritikou. Nedostatky cyklotrasy v minulosti priznal aj bratislavský magistrát a avizoval ich postupnú nápravu. Cyklotrasu však hlavné mesto podľa svojich vyhlásení rušiť neplánuje. Primátor Matúš Vallo sa v minulosti vyjadril, že cyklotrasu považuje za dôležitú súčasť cyklistickej infraštruktúry a celkovo ako „dobré rozhodnutie, avšak zle načasované“.

Prečítaj si aj tieto články:

8. októbra 2024 o 17:19 Čas čítania 0:28 Pellegrini pohrozil vláde, že nepodpíše konsolidačný balíček. Prezident nesúhlasí s niektorými časťami Pellegrini pohrozil vláde, že nepodpíše konsolidačný balíček. Prezident nesúhlasí s niektorými časťami
8. októbra 2024 o 16:40 Čas čítania 0:34 Peter Kotlár sa chce dostať k citlivej zdravotnej dokumentácii. Prístup chce k všetkým dátam, lekárskym správam či úmrtným listom Peter Kotlár sa chce dostať k citlivej zdravotnej dokumentácii. Prístup chce k všetkým dátam, lekárskym správam či úmrtným listom
8. októbra 2024 o 15:01 Čas čítania 0:42 Šutaj Eštok vraj neporušil zákon o predvolebnej kampani. O nevine rozhodol jemu podriadený úrad Šutaj Eštok vraj neporušil zákon o predvolebnej kampani. O nevine rozhodol jemu podriadený úrad
bratislava, most, cyklochodník, nábrežie
Zdroj: Matúš Vallo (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia