Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 10. októbra 2024 o 12:32
Čas čítania 0:37

Izrael uskutočnil nálet na palestínsku školu. Ukrývali sa v nej vysídlení Palestínčania, zomrelo najmenej 21 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Izraelský nálet na budovu školy v Pásme Gazy zabil najmenej 21 ľudí.

  • Pri izraelskom nálete na budovu školy v strednej časti Pásma Gazy, v ktorej sa ukrývali vysídlení Palestínčania, prišlo o život najmenej 21 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.
  • Zasiahnutá škola, ležiaca na západe Dajr al-Bala, slúži ako prístrešok pre vysídlených ľudí.
  • Izraelský nálet podľa miestnych obyvateľov cielil na provizórne stanovište polície riadenej militantným hnutím Hamas vo vnútri školy.

Širší kontext: Izraelská armáda sa k tomu bezprostredne nevyjadrila. Vo svojom vyhlásení, na ktoré sa odvolal portál denníka The Times of Israel, uviedla, že za posledných 24 hodín zasiahla v Pásme Gazy približne 30 cieľov Hamasu.


Podľa nej išlo o teroristické bunky, sklady zbraní, odpaľovacie zariadenia, budovy i podzemnú infraštruktúru. V strednej časti pobrežnej enklávy zase podľa vyhlásenia eliminovala množstvo ozbrojencov.


Izraelské sily opakovane zaútočili na školy, z ktorých sa za posledný rok vojny stali útočiská pre vysídlencov. Armáda však obviňuje militantov z toho, že sa v nich skrývajú.

Prečítaj si aj tieto články: 

27. septembra 2024 o 19:50 Čas čítania 1:03 Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom
29. septembra 2024 o 12:32 Čas čítania 0:27 Izrael tvrdí, že zabil ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa hnutia Hizballáh. Bejrút bombardovali aj v sobotu Izrael tvrdí, že zabil ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa hnutia Hizballáh. Bejrút bombardovali aj v sobotu
28. septembra 2024 o 11:45 Čas čítania 0:37 Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vodcom Hizballáhu bol viac ako 30 rokov Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vodcom Hizballáhu bol viac ako 30 rokov
Domov
Zdieľať
Diskusia