Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. septembra 2024 o 12:32
Čas čítania 0:27

Izrael tvrdí, že zabil ďalšieho vysokopostaveného predstaviteľa hnutia Hizballáh. Bejrút bombardovali aj v sobotu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Za posledný týždeň Izrael zabil niekoľko vysokopostavených predstaviteľov hnutia.

  • Izraelská armáda (IDF) v nedeľu oznámila, že pri útoku v Libanone zabila vysokopostaveného predstaviteľa hnutia Hizballáh Nabíla Kaúka. Pôsobil ako zástupca šéfa ústrednej rady hnutia, dodali izraelské sily.
  • Kaúk podľa IDF zahynul v sobotu pri izraelskom leteckom údere v libanonskej metropole Bejrút. Hizballáh správy o úmrtí Kaúka zatiaľ nekomentoval.

Širší kontext: V uplynulých týždňoch zahynulo pri izraelských útokoch viacero vysokopostavených predstaviteľov Hizballáhu vrátane dlhoročného vodcu hnutia Hasana Nasralláha, ktorého izraelská armáda zabila pri piatkovom útoku v Bejrúte.

Kaúk bol členom Hizballáhu od 80. rokov minulého storočia a v minulosti pôsobil aj ako vojenský veliteľ hnutia v južnom Libanone. Spojené štáty naňho v roku 2020 uvalili sankcie.

Prečítaj si aj tieto články:

28. septembra 2024 o 11:45 Čas čítania 0:37 Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vodcom Hizballáhu bol viac ako 30 rokov Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vodcom Hizballáhu bol viac ako 30 rokov
27. septembra 2024 o 19:50 Čas čítania 1:03 Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom
24. septembra 2024 o 14:59 Čas čítania 0:58 VIDEO: Izrael zaútočil na hlavné mesto Libanonu. Tisíce ľudí muselo opustiť mesto, mnohí spia v autách či na ulici VIDEO: Izrael zaútočil na hlavné mesto Libanonu. Tisíce ľudí muselo opustiť mesto, mnohí spia v autách či na ulici
Domov
Zdieľať
Diskusia