Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová TASR
dnes 28. septembra 2024 o 11:45
Čas čítania 0:37

Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vodcom Hizballáhu bol viac ako 30 rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Izrael Hizballáh bombardoval v husto obývanom južnom predmestí Bejrútu.

  • Izraelská armáda v sobotu oznámila, že pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu zabila vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. 
  • Izraelské sily vykonali piatkový letecký útok v čase, keď malo vedenie Hizballáhu schôdzku vo svojom sídle v Dahíji, južnom predmestí Libanonu.

Citát: „Hasan Nasralláh už nebude môcť terorizovať svet,“ napísala izraelská armáda v príspevku na sociálnej sieti.

Širší kontext: Nasralláh bol vodcom Hizballáhu viac ako tri desaťročia. Libanonské hnutie zatiaľ správu o úmrtí svojho vodcu nekomentovalo. Izraelská armáda tvrdí, že pri útoku v Dahíji zahynul aj Alí Karakí, veliteľ južného frontu Hizballáhu.

Séria intenzívnych izraelských útokov zasiahla v piatok jedno z husto obývaných južných predmestí Bejrútu. Libanonské bezpečnostné zdroje tvrdia, že išlo o najväčší nálet v hlavnom meste od začiatku takmer rok trvajúceho konfliktu. Piatkové útoky zrovnali so zemou najmenej šesť budov. Bombardovanie, ktorého cieľom sú podľa izraelskej armády pozície Hizballáhu, si od pondelka podľa libanonských úradov vyžiadalo približne 700 obetí.

Prečítaj si aj tieto články: 

27. septembra 2024 o 19:50 Čas čítania 1:03 Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom Izrael uskutočnil najväčší nálet na Bejrút. UNICEF upozorňuje, že útoky zabíjajú deti v Libanone desivým tempom
23. septembra 2024 o 10:47 Čas čítania 1:01 Izrael podnikol jeden z najväčších útokov na Libanon od začiatku konfliktu v Pásme Gazy. Krajinu zasiahlo viac ako 80 náletov Izrael podnikol jeden z najväčších útokov na Libanon od začiatku konfliktu v Pásme Gazy. Krajinu zasiahlo viac ako 80 náletov
19. septembra 2024 o 17:50 Čas čítania 0:41 Výbuchy pagerov a vysielačiek možno považovať za vyhlásenie vojny, povedal šéf Hizballáhu. Počet obetí stúpol na 37 Výbuchy pagerov a vysielačiek možno považovať za vyhlásenie vojny, povedal šéf Hizballáhu. Počet obetí stúpol na 37
Domov
Zdieľať
Diskusia