Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 14. októbra 2024 o 12:49
Čas čítania 0:56

Blaha navštívil Moskvu: Chce sa ospravedlniť za „rusofóbiu na Západe“. Bude prednášať na miestnej univerzite

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Blaha uviedol, že odmieta posielanie zbraní na Ukrajinu či sankcionovanie Ruska.

  • Ľuboš Blaha, europoslanec za Smer-SD, pricestoval do Moskvy. Na nedávno zverejnenom videu vysvetlil, že prišiel s cieľom „ospravedlniť sa za vojnové rezolúcie“, ktoré prijímal Európsky parlament.
  • Blaha pri návšteve vyjadril svoju podporu Rusku a poďakoval za jeho „úlohu v oslobodení od fašizmu“. Uviedol, že je priateľom Ruska a odmieta posielať zbrane na Ukrajinu aj sankcie proti Rusku. Povedal tiež, že ako Slovan odmieta eskaláciu konfliktu.
  • Oznámil, že pri príležitosti 80. výročia diplomatickej univerzity vystúpi aj s prednáškou na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov.

Citát: „Rusko je stále krásne, stále múdre, stále vyspelé... A ja som sa prišiel poďakovať za oslobodenie od fašizmu. Prosím, prestaňme s tou nenávisťou proti Rusku. Prišiel som do Moskvy ako priateľ Ruska, pretože sa nemôžem viac pozerať na to, ako rastie rusofóbia na Západe,“ hovorí Blaha.

Prečo je to dôležité: Rusko ako agresor napadlo pred viac ako 2 a pol rokom Ukrajinu. Blaha spolu so straníckymi kolegami kontinuálne obhajuje ruskú agresiu. Strana Smer-SD používa dvojitú rétoriku.

9. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Pre domáce publikum komunikuje prorusky orientované vyjadrenia. V zahraničí však podporujú suverenitu napadnutej Ukrajiny. Premiér Robert Fico nedávno uviedol, že bezpodmienečne podporuje vstup Ukrajiny do Európskej únie a avizoval Ukrajine veľkú dávku pomoci.

Širší kontext: Blaha dlhodobo zastáva proruské názory a kritizuje západné krajiny za ich postoj voči Rusku. Návšteva Moskvy je tak ďalším prejavom tejto politiky, ktorá môže ovplyvniť medzinárodné vzťahy Slovenska a jeho zahraničnú politiku.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

9. septembra 2024 o 10:47 Čas čítania 0:44 Zuzana Čaputová prezradila, aké budú jej ďalšie kariérne kroky. Dostala ponuku prednášať na prestížnej americkej univerzite Zuzana Čaputová prezradila, aké budú jej ďalšie kariérne kroky. Dostala ponuku prednášať na prestížnej americkej univerzite
29. februára 2024 o 12:56 Čas čítania 0:55 VIDEO: Blaha v parlamente prijal ruskú propagandistickú televíziu. Západ nemôže vyhrať vojnu proti Moskve, tvrdil moderátorovi VIDEO: Blaha v parlamente prijal ruskú propagandistickú televíziu. Západ nemôže vyhrať vojnu proti Moskve, tvrdil moderátorovi
21. júna 2024 o 7:56 Čas čítania 0:59 Blaha aj Uhrík sa zúčastnili na stretnutí, kde kritizovali Západ. Organizovala ho vraj krycia operácia bývalých ruských agentov Blaha aj Uhrík sa zúčastnili na stretnutí, kde kritizovali Západ. Organizovala ho vraj krycia operácia bývalých ruských agentov
Domov
Zdieľať
Diskusia