Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
29. februára 2024, 12:56
Čas čítania 0:55

VIDEO: Blaha v parlamente prijal ruskú propagandistickú televíziu. Západ nemôže vyhrať vojnu proti Moskve, tvrdil moderátorovi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V televízii sa v minulosti Slovensku vyhrážali raketovým útokom a hovorili, že naša krajina by mala zaniknúť.

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha prijal v parlamente ruskú štátnu televíziu Rossija 1. S novinárom sa rozprával aj na tému protestov poľnohospodárov. Blaha informoval, že sa s ruským novinárom rozprával asi hodinu a okrem protestov rozoberali aj sankcie a vzťah Ruska a Slovenska.

V ruskej televízii Rossija 1 v decembri 2023 vystúpil bývalý agent KGB Andrej Bezrukov. Ten fantazíroval o znovuzriadení Rakúsko-Uhorska, ktoré by bolo pod ochranou Ruskej federácie. 
V januári 2023 pozvaní hostia v televízii  diskutovali o vojne na Ukrajine a spomenuli aj Slovensko. Hrozili vtedy Slovensku, ako aj našim severným susedom útokom, ktorý by sme podľa nich mali skôr či neskôr očakávať.

Nemôžete vyhrať vojnu proti Rusku, hovoril Blaha moderátorovi ruskej telky. Podpredseda parlamentu časť reportáže zverejnil na svojom Telegrame. „Som veľmi rád, že v hlavnej ruskej televízii Rossija 1 mohol zaznieť aj hlas zo Slovenska,“ okomentoval reportáž.

Ruského novinára zaujalo aj Blahovo video, v ktorom podpredseda Národnej rady vlajku EÚ vymenil za slovenskú. Reportér to okomentoval slovami, že v Rusku to vraj bol veľký hit. Blahu tento fakt potešil a novinárovi vysvetlil, že Slovensko je pre vládu na prvom mieste.

Blaha nevníma Rusko ako nášho nepriateľa

Blaha novinárovi povedal, že Rusko nie je žiaden nepriateľ. „Slniečkári môžu aj puknúť od zlosti, ale my sa budeme rozprávať s Rusmi, budeme komunikovať s ruskými médiami, budeme sa snažiť o dialóg. Rusko nie je náš nepriateľ a ja urobím všetko pre mier,“ dodal Blaha.

Domov
Zdieľať
Diskusia