Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová SITA
dnes 15. októbra 2024 o 12:55
Čas čítania 0:50

Hyundai plánuje na Slovensku expanziu. Investícia za miliardy prinesie do regiónu 270 nových pracovných miest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko má najväčšiu koncentráciu výroby automobilov na celom svete.

  • Spoločnosť Hyundai Mobis plánuje výrazne rozšíriť svoje pôsobenie na Slovensku.
  • Nový závod na výrobu komponentov predovšetkým do elektromobilov plánuje spoločnosť vybudovať v Novákoch. Celková investícia by mala dosiahnuť viac ako 170 miliónov eur. Štát by ju mal podporiť aj investičným stimulom.
  • Projekt by mal do regiónu priniesť približne 270 nových pracovných miest. Fico pritom verejne prisľúbil, že vláda prijme všetky opatrenia, aby zabezpečila dostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Investori už podľa jeho slov predstavili plánované zmeny v školstve, ale aj podporu príchodu zamestnancov zo zahraničia. 

Širší kontext: Ako pripomenul predseda vlády, Slovensko má najväčšiu koncentráciu výroby automobilov na celom svete. Zdôraznil, že táto koncentrácia so sebou prináša výhody, ale aj riziká, a preto musí byť Slovensko pripravené na dramatické zmeny, ku ktorým dochádza. Poukázal na špeciálne rokovanie vlády k téme prechodu na elektromobilitu v Košiciach, na ktorom bol prijatý celý rad opatrení.


Dnes podpísané memorandum nadväzuje na nedávnu oficiálnu návštevu predsedu vlády v Južnej Kórey. Práve tam im mali byť predstavené viaceré novinky, ktoré Hyundai Mobis plánuje. Fico verí, že z nich bude profitovať aj Slovensko. Spomenul aj možnosti ďalších investícií kórejskej firmy na Slovensku. Ako doplnil CEO Hyundai Mobis Lee Gyu Suka, spoločnosť plánuje aj rozšírenie svojho existujúceho závodu pri Žiline.

Prečítaj si aj tieto články:

12. októbra 2024 o 10:00 Čas čítania 1:10 V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G
11. októbra 2024 o 10:49 Čas čítania 0:43 Tesla predstavila novinky: Samojazdiaci Cybercab a mikrobus Robovan, ktorý prevezie až 20 ľudí Tesla predstavila novinky: Samojazdiaci Cybercab a mikrobus Robovan, ktorý prevezie až 20 ľudí
10. októbra 2024 o 17:42 Čas čítania 0:20 Volkswagen sa pustil do výroby niekoľkých modelov elektromobilov. Ich hlavnou prednosťou má byť nízka cena Volkswagen sa pustil do výroby niekoľkých modelov elektromobilov. Ich hlavnou prednosťou má byť nízka cena
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia