Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
16. októbra 2024 o 10:51
Čas čítania 0:36

Niekto premaľoval dúhovú lampu pred bratislavskou Teplárňou na sivú. Mesto avizuje riešenie situácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslankyňa Plaváková čin ostro kritizuje.

  • Na Zámockej ulici v Bratislave, kde sídlila Tepláreň, premaľoval neznámy páchateľ pôvodne dúhovú lampu sivou farbou.
  • Na incident upozornila poslankyňa Progresívneho Slovenska Lucia Plaváková, ktorá avizuje, že mesto Bratislava plánuje lampu obnoviť do pôvodného stavu.
  • Incident sa stal iba dva dni po výročí brutálnej vraždy dvoch LGBTI+ mladých mužov Juraja a Matúša, čo Plaváková označila za „barbarstvo“.

Prečo je to dôležité: Obnovenie dúhovej lampy má symbolický význam pre LGBTI+ osoby, najmä v kontexte tragických udalostí a snáh o zachovanie základných ľudských práv, rozmanitosti a inklúzie v spoločnosti.

Širší kontext: Zámocká ulica je miesto, kde sa nachádzala Tepláreň, dôležité centrum pre komunitu LGBTI+. Tento čin, ktorý sa udial krátko po tragickom výročí, vníma veľká časť verejnosti ako pokus o potlačenie podpory rozmanitosti a inklúzie. 

Plaváková na sociálnej sieti označila tento čin za „doslovné vymazávanie LGBTI+ ľudí“. Dodala, že takáto akcia symbolizuje snahu niektorých ľudí o vytvorenie „sivého sveta bez farieb a rozmanitosti“.

tepláreň dúhová lapma
Zdroj: TASR/ Martin Baumann , Instafram (lucia_plavakova)
Domov
Zdieľať
Diskusia