Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
dnes 19. októbra 2024 o 12:04
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Slovák sa zabarikádoval s výbušninami v rakúskom Zistersdorfe. Podozrivý je z vraždy staršej ženy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž má pri sebe výbušniny. Jednu z nich už odpálil a vážne zranil člena zasahujúcej špeciálnej jednotky Cobra.

V sobotu v skorých ranných hodinách bol v rakúskom Zistersdorfe vážne zranený príslušník policajnej zásahovej jednotky Cobra. Policajnú akciu vyvolal nález mŕtveho tela 65-ročnej ženy v piatok. Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.


Zistersdorf v katastrálnom území obce Gösting (okr. Gänserndorf) leží neďaleko slovenských hraníc. Podozrivý 59-ročný slovenský občan sa pravdepodobne ukrýva vo vínnych pivniciach alebo s nimi prepojených budovách na okraji obce. Okrem zbraní má pri sebe aj výbušniny, pomocou ktorých vážne zranil policajta. Uviedol to hlavný inšpektor Johann Baumschlager na tlačovej konferencii v St. Pöltene. Zranený policajt nie je v smrteľnom nebezpečenstve. 

Podľa Baumschlagera je slovenský občan „nebezpečný“ a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakterpodozrivého páchateľa bol “vytvorený väčší perimeter“ zásahu,
uviedol tlačový hovorca polície.

Domov
Zdieľať
Diskusia