Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
dnes 25. októbra 2024 o 8:54
Čas čítania 0:34

Ceny za vykurovanie rapídne porastú tejto skupine ľudí. Tí, ktorí kúria plynom, si priplatia aj o 30 %

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cena za vykurovanie plynom sa dotkne najmä veľkých miest.

Ceny za vykurovanie rapídne porastú domácnostiam, ktoré vykurujú plynom. Predpokladaný nárast je 30 %, odhadujú analytici. Sociálne znevýhodneným domácnostiam chce pomôcť štát, informujú spravy.rtvs.sk.

Cena za vykurovanie plynom sa dotkne najmä veľkých miest. Účty sa rapídne zvýšia najmä obyvateľom Bratislavy a Košíc. Regulačný úrad tvrdí, že ceny vzrastú podstatne menej.

„Keď sa pozrieme na taký prípad Bratislavy alebo Košíc, tak tam je značná časť vykurovania, ktorá pochádza z plynu. Keďže ceny plynu výrazne rástli a historicky sme mali ceny tepla zafixované opäť vládou, tak ten nárast môže byť pomerne dramatický,“ vyjadril sa analytik finančných trhov XTB Marek Nemky pre STVR.

Zdražovanie zasiahne najmenej skupinu obyvateľov, ktorí kúria drevom a uhlím. Priplatia si približne dve percentá.

Cenu plynu určuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví, ktorý očakáva nárast z pôvodných 21 eur na trhových 37 eur za megawatt hodinu. Presné ceny za vykurovanie sa dozvieme až v decembri.

23. septembra 2024 o 14:37 Čas čítania 0:42 Za nesprávne vykurovanie hrozí Slovákom pokuta až 5000 €. Zverejnili zoznam palív, na ktoré si treba dávať pozor Za nesprávne vykurovanie hrozí Slovákom pokuta až 5000 €. Zverejnili zoznam palív, na ktoré si treba dávať pozor
Domov
Zdieľať
Diskusia