Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 26. októbra 2024 o 11:22
Čas čítania 0:40

Sociálna poisťovňa avizuje veľké zmeny v PN. Počas choroby si môžu ľudia upraviť adresu online

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poistenci už nemusia kontaktovať pobočku osobne.

  • Sociálna poisťovňa zavádza v elektronickom účte poistenca nové možnosti úpravy elektronickej práceneschopnosti (e-PN), informuje STVR
  • Poistenec si teraz môže priamo v elektronickom účte zmeniť adresu, kde sa bude počas PN zdržiavať, čo doteraz bolo možné len osobne na príslušnej pobočke. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.
  • V elektronickom účte je navyše možnosť doplniť podrobnosti, ako napríklad meno na zvončeku či číslo bytu, aby sa zabezpečila kontrola počas PN. Sociálna poisťovňa môže poisteného navštíviť na uvedenej adrese, aby overila, či dodržiava liečebný režim.

Citát: „Po novom, pokiaľ máte prístup do vášho elektronického účtu poistenca aktivovaný, toto viete spraviť z pohodlia domova. Prihlásite sa do svojho elektronického účtu poistenca a tam zadáte všetky tieto konkrétne údaje,“ vysvetlil Kontúr.

Prečo je to dôležité: Možnosť online úpravy adresy počas PN zjednodušuje proces pre poistencov, ktorí už nemusia kontaktovať pobočku osobne. 

Širší kontext: Sociálna poisťovňa zároveň upozorňuje, že liečenie na inej adrese musí byť odsúhlasené lekárom a nevzťahuje sa na dovolenky alebo zahraničné pobyty. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

17. októbra 2024 o 10:52 Čas čítania 0:49 Štát chce bojovať s falošnými PN-kami a získať milióny eur. Minister Erik Tomáš avizuje veľké zmeny Štát chce bojovať s falošnými PN-kami a získať milióny eur. Minister Erik Tomáš avizuje veľké zmeny
Domov
Zdieľať
Diskusia