Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
16. apríla 2023, 12:50
Čas čítania 1:17

VIDEO: Známy ruský spevák sa na koncerte v Moskve odvážne zastal dievčaťa, ktoré nakreslilo protivojnový obrázok

Kategória:
Hudba
Uložiť Uložené

S nápisom Maša Moskaľova sa emotívne prihovoril davu. Publikum ho sprevádzalo.

Ruský spevák Alexandr (Sasha) Ivanov z populárnej ruskej punk-rockovej kapely NAÏVE sa počas koncertu v Moskve zastal 13-ročného dievčaťa, ktoré nakreslilo obrázok proti ruskej invázii na Ukrajinu a skončilo z toho dôvodu v detskom domove a jej otca – samoživiteľa odsúdili na dva roky väzenia.

Ako píše Mediazona, Sasha vyšiel počas šou na pódium v ​​tričku s nápisom: Maša Moskaľova (meno dievčaťa, ktoré v škole na výtvarnej výchove nakreslilo protivojnový obraz). Počas koncertu jej spevák vyjadril podporu za ovácií a potlesku publika.

„Priatelia, využite túto príležitosť. Nemôžem to nespomenúť, snažil som sa túto vec odohnať – neviem, nemohol som, nerozumiem prečo… Z nejakého dôvodu ma prípad Maše Moskaľovovej neopúšťa. Možno preto, že aj moja dcéra je v rovnakom veku ako ona – má 14 a Maša 13. Priatelia, chcem vás poprosiť: vygooglite si tento prípad, zistite, čo sa tam stalo, buďte zhrození z toho, čo sa stalo Maši a jej rodine za kresbu, ktorú nakreslila na hodine výtvarnej výchovy,“ povedal.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Ivanov je známy tým, že otvorene nesúhlasí s vojnou Ruska proti Ukrajine. Kapele NAÏVE preto začiatkom apríla zakázali koncerty v Čerepovci a Jaroslavli. Poslankyňa štátnej dumy za Jednotné Rusko totiž prácu kapely označila za „ideologickú sabotáž“.

Prípad Marije Moskaľovovej, ktorá v škole namaľovala obrázok, na ktorom je ukrajinská vlajka s nápisom „Sláva Ukrajine“ a ruská vlajka, na ktorej stojí „Nie vojne, Putinovi“, chytil speváka za srdce. Na obraz nakreslila aj ženu, ktorá drží za ruku dievčatko a dlaňou sa snaží zastaviť rakety letiace z Ruska.

Domov
Zdieľať
Diskusia