Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
16. apríla 2023, 13:49
Čas čítania 1:50

Vraždu na Zámockej ulici prezidentka Čaputová zneužíva, tvrdí Blanár. Zahraničných hostí by vraj mala vodiť na Slavín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Vraždu na Zámockej ulici prezidentka Čaputová zneužíva, tvrdí Blanár. Zahraničných hostí by vraj mala vodiť na Slavín
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Juraj Blanár skritizoval Zuzanu Čaputovú za to, že si oficiálne návštevy zo zahraničia chodia uctiť pamiatku zavraždených pred Tepláreň.

Podpredseda strany Smer-SD a poslanec NR SR Juraj Blanár kritizuje prezidentku Zuzanu Čaputovú za to, že oficiálne zahraničné návštevy vodí na Zámockú ulicu v Bratislave, kde si chodia uctiť pamiatku zavraždených Matúša Vankuliča a Juraja Horvátha. Povedal to v diskusnej relácii V politike na TA3.

„Vysoké štátne návštevy sa vodia na Zámockú ulicu, ako keby toto bola najdôležitejšia cesta pre Slovensko,“ vyhlásil Blanár a dodal, že by ich prezidentka mala zobrať radšej k pamätníku na Slavíne. Minuloročná vražda dvoch ľudí z LGBTI+ komunity sa podľa jeho slov zneužíva. Sám túto tragédiu podľa svojich slov však nechce bagatelizovať.

Dodal tiež, že poslanec Smeru Ľuboš Blaha na platforme Telegram nepodnecuje nenávisť voči ľudom z LGBTI+ komunity. „Pána Blahu by ste museli presne citovať. Určite to nemyslel, že by chcel vytvárať nenávisť voči LGBTI+,“ zastal si ho Blanár.

Fico Blanár
Zdroj: TASR

V prezidentských voľbách chce Smer-SD podporiť kandidáta, ktorý bude mať šancu poraziť súčasnú hlavu štátu Zuzanu Čaputovú a zastupovať najpálčivejšie témy spoločnosti. Ak by sa voľby konali dnes, podľa Budaja by bolo na mieste, aby Demokrati podporili Čaputovú.

10. apríla 2024, 12:00 Čas čítania 5:41 Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca

Na TA3 diskutovali aj o kauze guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra, ktorý sa podľa sudcu Špecializovaného trestného súdu údajne dopustil prečinu podplácania. V reakcii na neprávoplatný verdikt sudcu uviedol dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj, že prezumpcia neviny síce platí, no ľudia na najvyšších verejných postoch musia tiež rešpektovať politickú kultúru a brať do úvahy reputačné škody.

„Je to verejný činiteľ, ktorý reprezentuje štát, a to aj na najvyšších ekonomických fórach,“ upozornil Budaj s tým, čo môže kauza Petra Kažimíra znamenať nielen pre bankovú inštitúciu, ale aj krajinu ako takú.

Na snímke guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír počas tlačovej konferencie NBS k ekonomickému a menovému vývoju.
Na snímke guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír počas tlačovej konferencie NBS k ekonomickému a menovému vývoju. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer


Blanár upozornil, že verdikt sudcu nie je právoplatný a o vine alebo nevine Petra Kažimíra rozhodne až súdny proces. Mieni preto, že súčasné prezentovanie kauzy naznačuje zámer akokoľvek medializovať tému. „V tomto čase je to práve preto, lebo vláda nedokáže riešiť bežné problémy ľudí,“ povedal.


Obaja diskutujúci sa v krátkosti vyjadrili aj k sobotňajšiemu návrhu hnutia OĽANO, ktorým chce oslobodiť matky s maloletými deťmi a mladých do 25 rokov od platenia daní z príjmu. Budaj poukázal na to, že návrh nezohľadňuje reálne možnosti krajiny. „Je to predvolebný návrh, ktorý si Slovensko v tejto chvíli nemôže dovoliť,“ povedal.


Blanár je presvedčený, že návrh OĽANO je kampaňou Igora Matoviča. V návrhu vidí zároveň ďalší nezmysel, ktorý by rozvrátil verejné financie. „My sme za pomoc ľuďom, ale reálnu, toto však reálny návrh nie je,“ uviedol.


V diskusii sa dotkli aj témy predčasných parlamentných volieb. Budaj verí, že demokratické sily sa pred voľbami spoja. Privítal by, ak by príslušnosť k „demokratickému táboru“ vo voľbách prejavil exminister zahraničných vecí Ivan Korčok. Líder Demokratov Eduard Heger s ním podľa Budaja rokuje. Blanár zopakoval, že Smer-SD pôjde do volieb samostatne a po nich je pripravený rokovať s každou stranou, ktorá získa legitimitu od voličov.

Domov
Zdieľať
Diskusia