Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. apríla 2023, 19:58
Čas čítania 0:33

Absolut Vodka oficiálne oznámila, že odchádza z Ruska. Toto rozhodnutie urobila, až keď odhalili jej zvláštne praktiky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť Pernord Ricard sa tak rozhodla v reakcii na negatívne ohlasy širokej verejnosti vo Švédsku.

Spoločnosť Absolut Vodka už čoskoro prestane s vývozom výrobkov do Ruska. Export produktov sa rozhodli úplne zastaviť po tom, čo vo Švédsku odhalili, že ich materská spoločnosť Pernod Ricard naďalej vyváža Absolut Vodku za východné hranice krajiny, informuje portál BBC.

Pernord Ricard v Rusku predávala produkty Absolut Vodky aj napriek tomu, že na jar minulého roka oznámil švédsky velikán na trhu s alkoholickými nápojmi pozastavenie vývozu na ruský trh. Na základe nových informácií vyšlo najavo, že Pernord Ricard naďalej obchoduje na ruskom trhu. Potvrdil to aj šéf spoločnosti.

Švédska verejnosť takéto praktiky odsúdila. Niektoré bary a podniky sa dokonca minulý týždeň rozhodli nápoje od Absolut Vodky vyradiť z predaja. Podobnú odozvu malo toto odhalenie aj u tamojších politikov, ktorí vyjadrili značné znepokojenie nad konaním spoločnosti.

Materská spoločnosť Pernord Ricard preto oznámila, že úplne pozastaví vývoz produktov Absolut Vodky do Ruska.

Absolut Vodka končí s exportom produktov do Ruska.
Absolut Vodka končí s exportom produktov do Ruska. Zdroj: Wikimedia Commons/News Oresund
Domov
Zdieľať
Diskusia