Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. apríla 2023 o 6:30
Čas čítania 1:20

Parkovanie v Bratislave bude ešte komplikovanejšie. Petržalka rozširuje zóny parkovacej politiky v týchto štvrtiach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady budú naďalej pokračovať v zónovaní oblastí. Parkovať sa tam bude dať len na vyznačených miestach.

Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou. Uviedol to vedúci petržalského referátu statickej dopravy Ivan Lučanič. Hlavné mesto zároveň avizuje v Petržalke rozšírenie celomestskej parkovacej politiky (PAAS).

„Podľa väčšiny opýtaných po dvoch mesiacoch od zazónovania lokalít nová regulácia výrazne alebo čiastočne zlepšila ich parkovanie. Tri štvrtiny z nich pozorovali vo svojej lokalite výrazné alebo čiastočné zlepšenie parkovania aj podľa dopravných predpisov,“ skonštatoval Lučanič.

Mestská časť nedávno dokončila projekt zónovania lokality Háje I, v najbližšom období plánuje pokračovať v časti Lúky I – VIII. Tieto oblasti sa bude snažiť dokončiť ešte v tomto roku. Zónovanie zaviedla samospráva už v častiach Dvory I – VI s výnimkou časti Dvory IV, ktorá je súčasťou PAAS, či v starej Petržalke.

Prísnejšie pravidlá majú zasiahnuť všetky hlavné dopravné ťahy

Zároveň rozšírenie svojej celomestskej parkovacej politiky prisľúbil aj magistrát. Týkať sa má častí Háje II a III, Dvory V a VI a Háje II – sever s tým, že do konca roka majú byť zaregulované všetky hlavné dopravné ťahy. Ako prvé by z nich mali reguláciu postúpiť Dvory V a VI a Háje II – sever, zavádzanie parkovacej politiky sa odhaduje približne na polovicu júla. V prípade častí Háje II a III nie je pre výrazne väčší počet parkovísk vylúčený posun zavádzania nových pravidiel.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Mestská časť do svojho miestneho parkovacieho systému zapojila aj niektoré súkromné parkoviská. Využívané sú však zatiaľ minimálne, keďže na väčšine z nich musia platiť aj rezidenti jedno euro na noc.

Sťažnosti na zónovanie miestny úrad neeviduje. Na väčšine zazónovaných parkovísk sa nájdu aj voľné miesta, neplatí to však všade. V niektorých lokalitách je situácia s parkovaním kritickejšia, rezidenti aj nerezidenti sú viac vytláčaní do vzdialenejších oblastí.

„Ak aj máme sťažnosti, tie sa viac týkajú odťahovania vozidiel v našej réžii z dôvodu nelegálneho parkovania v zónach,“ doplnil Lučanič s tým, že ide najčastejšie o prípady, keď vozidlo tvorí prekážku vo vjazde či výjazde alebo pred križovatkou.

Parkovací systém v Petržalke.
Parkovací systém v Petržalke. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia