Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
20. apríla 2023, 8:59
Čas čítania 0:42

Na Tiktoku sa šíri nebezpečná výzva. Iba 13-ročný mladík pre ňu prišiel o život

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Úmrtie mladíka potvrdili jeho rodičia, ktorí už pred časom upozornili na nebezpečnú výzvu s názvom Benadryl Challenge.

Na známej platforme Tiktok sa čoraz viac šíri nebezpečná výzva s názvom Benadryl Challenge. Tá si už vyžiadala život len 13-ročného Jacoba Stevensa z Ohia. Informoval o tom portál CBS News s odvolaním sa na ABC6.com.

Mladík zomrel po takmer týždni na pľúcnej ventilácii. Na. začiatku apríla jednorazovo skonzumoval 12 až 14 tabletiek liekov proti alergii v snahe vyvolať halucinácie. Jacobov otec pre portál ABC6 uviedol, že jeho syn požil obrovské množstvo tabletiek počas toho, ako s kamarátmi natáčali tiktokovú výzvu. Lieky však u chlapca vyvolali sériu záchvatov.

Bežný liek, smrteľná dávka

Napriek snahe lekárov sa život mladíka už nepodarilo zachrániť. Jacobov otec sa rozhodol využiť túto smutnú udalosť, aby upozornil na nástrahy nebezpečnej výzvy z Tiktoku.

Liek Benadryl obsahuje antihistaminikum difenhydramín, ktoré dočasne zmierňuje príznaky spôsobené sennou nádchou či alergiou horných dýchacích ciest. Využíva sa aj pri bežných ťažkostiach, ako je nádcha a kýchanie, informuje CBS.

Jeho používanie je bezpečné, iba ak sa používa podľa odporúčaní a predpisov. Vysoké dávky môžu u jedincov spôsobiť srdcové problémy, záchvaty, ale aj kómu. V krajných prípadoch môžu predávkovanú osobu stáť život.

Domov
Zdieľať
Diskusia