Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
23. apríla 2023, 10:43
Čas čítania 0:37

Neobývaný ostrov neďaleko Škótska je na predaj. Vyjde ťa lacnejšie ako byt v Bratislave

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ostrov za 170-tisíc eur sa rozprestiera na ploche asi 25 hektárov. Nenachádzajú sa na ňom žiadne budovy.

Ostrov Barlocco, ktorý sa nachádza neďaleko južného pobrežia Škótska, je na predaj. Stojí 190-tisíc dolárov, teda niečo vyše 170-tisíc eur. Podľa portálu Zoznam Realít je teda lacnejší ako priemerný byt v Bratislave.

Ostrov so sviežou zelenou trávou a so skalnatými výbežkami siahajúcimi až k moru sa rozprestiera na ploche asi 25 hektárov. Nenachádzajú sa na ňom žiadne budovy iba záplavové jazierko poskytujúce v zimných mesiacoch vodu pre dobytok a divokú zver, píše CNN.

Ostrov je útočiskom pre rôzne druhy voľne žijúcich živočíchov vrátane veľkých čiernych čajok a vzácnych rastlín, ako je skalná morská levanduľa či orchidea.

Najbližšie mesto Dumfries je vzdialené asi šesť kilometrov. Pri odlive sa dá na ostrov dostať pešo, traktorom alebo štvorkolkou.

Aaron Edgar z realitnej kancelárie Galbraith Group vo vyhlásení uviedol, že na tomto ostrove môžeš „uniknúť zhonu každodenného života a užiť si trochu pokoja v najkrajšej okolitej scenérii“. 

Agent očakáva o toto „miniatúrne kráľovstvo“ veľký záujem, dopyt po súkromných ostrovoch je vraj veľký.

Domov
Zdieľať
Diskusia