Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. apríla 2023, 18:39
Čas čítania 0:43

Falošná právnička okradla Slovenku o 100 000 €, peniaze odovzdala v igelitovej taške. Seniorka naletela na lacný trik s väzením

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Seniorka dcére zavolala až potom, čo peniaze podvodníkom odovzdala.

Vyšetrovatelia bratislavskej kriminálky riešia ďalší prípad podvodu na dôchodcovi. Šesťdesiatdeväťročná seniorka odovzdala neznámemu mužovi 100 000 € v igelitovej taške v dobrej viere, že pomáha zachrániť vlastnú dcéru.

Neznáma žena seniorke zavolala a predstavila sa ako právnička. Oznámila jej, že jej dcéra Jana spôsobila nehodu a zranila chlapca, ktorý je v ohrození života. Hneď na začiatku však dôchodkyňu upozornila, aby o prípade nikomu nehovorila, pretože jej dcéra pôjde do väzenia. 

Myslela si, že peniaze idú na dcérinu kauciu

Podvodníčka najprv zisťovala, koľko peňazí má seniorka doma. Keď priznala, že má doma trezor s finančnou hotovosťou 100 000 €, falošná právnička ju inštruovala, aby ich vložila do igelitovej tašky. Peniaze nakoniec odovzdala mužovi, ktorý ju už čakal pred domom. Seniorka si myslela, že dcére týmito peniazmi platí kauciu. 

Dôchodkyňa až po odovzdaní peňazí zatelefonovala svojej dcére a zistila tak, že žiadnu dopravnú nehodu nemala.

„Uvedeným konaním tak neznámi páchatelia uviedli do omylu 69-ročnú seniorku a spôsobili jej škodu vo výške 100 000 €. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva,“ píše polícia na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia