Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. mája 2023 o 13:20
Čas čítania 0:28

Za smiešnu cenu ti dajú mesačný lístok na vlaky, autobusy aj metro. Nemecko zaviedlo revolučný krok, ktorý pomôže miliónom ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecko uviedlo na trh výhodný cestovný lístok, ktorý platí takmer na celý dopravný systém.

Nemecko sa v čase rastúcej inflácie rozhodlo zaviesť výhodný mesačný lístok, ktorý obyvateľom sprístupní verejnú dopravu za výhodnú cenu 49 eur, informuje o tom France24

Deutschlandticket je cestovný lístok, ktorý umožní neobmedzený prístup ku všetkým dopravným systémom vrátane autobusovej a vlakovej dopravy, ale aj metra. Lístok však cestujúci nebudú môcť použiť na rýchliky, IC vlaky a medzinárodné spojenia.

Minister dopravy Volker Wissing označil túto iniciatívu za najväčšiu reformu verejnej dopravy v nemeckej histórii. Združenie nemeckých dopravných spoločností predpokladá, že až 16 miliónov z viac ako 84 miliónov obyvateľov lístok využije. Už dnes Nemecko predalo viac ako 750-tisíc lístkov.

Nový lístok sa však stal terčom kritiky opozície, ktorá tvrdí, že peniaze mohli byť použité napríklad na zlepšenie a renováciu železničnej infraštruktúry. 

nemecko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia