Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. mája 2023 o 10:25
Čas čítania 0:29

FOTO: Poliaka v Tatrách delilo od smrti len pár centimetrov. Na turistickom chodníku, z ktorého spadol, pritom nemal čo robiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Turistu zachránili pomocou palubného navijaka a transportovali na popradské letisko.

Horskí záchranári v pondelok zasahovali v Monkovej doline, kde nezodpovedný turista z Poľska uviazol na maličkej rímse a od smrti ho delilo len pár centimetrov. 

Záchranárov upovedomili náhodní turisti, ktorí počuli volanie o pomoc niekde pod sebou, ale nevideli žiadneho človeka. Záchranári zo vzduchu lokalizovali uviaznutého turistu, ktorý sa pravdepodobne pošmykol a zachytil sa na kamennej stene nad roklinou Rígeľského potoka. Od pádu ho delilo pár centimetrov, no našťastie sa ho podarilo zachrániť pomocou vrtuľníka.

„Spadol tam z chodníka, šúchal sa cez kosodrevinu a mal veľké šťastie, že sa zastavil na asi 30-centimetrovej rímse,“ priblížil Rastislav Goriščák, záchranár Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry pre portál noviny.sk. Turista pritom porušil návštevný poriadok, pretože chodník, ktorý vedie cez Monkovu dolinu, je v tomto čase uzavretý. 

HZS
Zdroj: HZS
Domov
Zdieľať
Diskusia