Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. mája 2023, 11:36
Čas čítania 0:50

Sieť čerpacích staníc Orlen sa rozrastá, stala sa 4. najväčšou značkou na Slovensku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Orlen je na slovenskom trhu od roku 2019.

Poľská spoločnosť PKN Orlen výrazne zvýšila počet čerpacích staníc na Slovensku na aktuálnych 78 a zaradila sa tak po Slovnafte, OMV a sieti Shell na štvrté miesto na trhu. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti pre Slovensko Tomáš Schügerl.

Expanzia na slovenskom trhu má podľa hovorcu ďalej pokračovať. Sieť čerpacích staníc Orlen vstúpila na Slovensko v roku 2019 otvorením svojej prvej stanice v Malackách, vtedy ešte pod značkou Benzina. Podľa Schügerla budú mať na Slovensku čoskoro 91 čerpacích staníc. „V blízkej budúcnosti sa chceme stať trhovou dvojkou na Slovensku,“ uviedol.

Trhovou jednotkou je dlhodobo Slovnaft, ktorý prevádzkuje vyše 200 čerpacích staníc. OMV a Shell majú v súčasnosti iba o niekoľko staníc viac ako Orlen.

8. apríla 2023, 12:00 Čas čítania 2:42 Ušetríš aj 5,5 € na jednej nádrži. Prečo niektoré slovenské pumpy predávajú lacnú naftu a benzín? (+ tabuľka) Ušetríš aj 5,5 € na jednej nádrži. Prečo niektoré slovenské pumpy predávajú lacnú naftu a benzín? (+ tabuľka)

Koncom minulého roka informovala medzinárodná právnická kancelária CMS o transakcii medzi PKN Orlen a petrochemickou skupinou MOL. PKN Orlen zvýšil počet svojich čerpacích staníc na Slovensku a v Maďarsku, keď mal od maďarskej petrochemickej skupiny prevziať 182 čerpacích staníc v Maďarsku a 39 na Slovensku. MOL, naopak, získal spoločnosť Lotos paliwa, ktorá v Poľsku vlastní 410 čerpacích staníc.

Orlen okrem Slovenska pôsobí aj v ďalších piatich krajinách (Poľsko, Česko, Maďarsko, Nemecko a Litva) a celkovo prevádzkuje viac než tritisíc čerpacích staníc. Zo 78 čerpacích staníc na Slovensku je 48 čerpacích staníc s obsluhou a 30 samoobslužných staníc.

Domov
Zdieľať
Diskusia