Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. mája 2023 o 16:45
Čas čítania 0:45

Bývalý ruský veliteľ varuje: Rusku bezprostredne hrozí potupná vojenská porážka, musíme vymyslieť, ako zachránime štát

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Girkin je považovaný za jedného z najvplyvnejších ruských podporovateľov invázie na Ukrajinu.

Bývalý ruský vojenský veliteľ Igor Girkin v utorok povedal, že Moskve hrozí bezprostredná vojenská porážka. Vyplýva to zo správy zahraničnej stanice Sky News.

„Nie je tam stratégia, nie je tam vedomá práca na jej uskutočnenie,“ uviedol Girkin na platforme Telegram. Ukrajina podľa neho takúto stratégiu má a uskutočňuje ju z celej sily.

„Musíme teraz premýšľať o tom, ako zachrániť štát, krajinu a ľudí v situácii bezprostrednej vojenskej porážky,“ uviedol. Dlhý a ťažký boj bude podľa jeho vyjadrení potrebný aj v prípade porážky bez fatálnych následkov, v rámci ktorej budú nepriatelia nútení vzdať sa plánov na úplné roztrieštenie Ruska a zničenie jeho zvrchovanosti.

Bohatá vojenská história

Girkin je považovaný za jedného z najvplyvnejších ruských podporovateľov invázie na Ukrajinu. Bývalý príslušník Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) je známy aj pod menom Igor Strelkov. Zapojil sa priamo do bojov na východe Ukrajiny a od mája do augusta 2014 pôsobil ako veliteľ ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Súd v Holandsku ho vlani v novembri v neprítomnosti odsúdil na doživotie za zostrelenie civilného letu MH17 nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014, pri ktorom zomrelo 298 cestujúcich. Rusko opakovane popiera zodpovednosť za tento zločin a verdikt voči Girkinovi odmietlo.

Igor Girkin varuje pred bezprostrednou vojenskou porážkou ruských vojsk.
Igor Girkin varuje pred bezprostrednou vojenskou porážkou ruských vojsk. Zdroj: Wiki Commons/Dom kobb, Sgt. Alex Skripnichuk
Domov
Zdieľať
Diskusia