Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
10. mája 2023 o 17:51
Čas čítania 0:26

MAPA: Máš alergiu? Tu si môžeš pozrieť aktuálny výskyt alergénov v každom kraji Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Peľový monitoring zabezpečuje monitorovacia stanica ÚVZ Bratislava.

Ak ťa trápi alergia, máme pre teba skvelú správu. Na webe Peľového spravodajstva si môžeš pozrieť aktuálnu situáciu na Slovensku. Dokonca ponúka aj možnosť viesť si svoj peľový denník a sledovať tak, ako sa tvoje ťažkosti v priebehu roka vyvíjajú.

Na Slovensku existuje šesť monitorovacích staníc dennej hladiny peľu, ktorá sa meria od včasnej jari do neskorej jesene, informuje portál alergia.sk. Tieto stanice sú zaradené do systému regionálnych úradov verejného zdravotníctva a namerané hodnoty s týždňovou frekvenciou zverejňujú online

Minulý týždeň podľa aktuálneho komentára  dominoval v ovzduší na väčšine územia Slovenska peľ brezy, hrabu a jaseňa. Vďaka dažďom a chladnejšiemu počasiu poklesli denné koncentrácie peľu a spór, najsilnejším alergénom však naďalej ostáva breza.

Peľové spravodajstvo
Zdroj: Peľové spravodajstvo
Domov
Zdieľať
Diskusia