Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. mája 2023, 15:45
Čas čítania 1:04

Faktúry z reštaurácie v Dubaji za 54-tisíc eur. Hirman označil Sulíkovu pracovnú cestu na Expo za rodinný výlet s kamarátmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo hospodárstva podáva prvé žaloby a prípad už komentoval generálny prokurátor.

Končiaci minister hospodárstva Karol Hirman označil financovanie slovenskej účasti na Expo v Dubaji za pochybné. Aktuálne nevyrovnané záväzky podľa neho presiahli hranicu milióna eur.

Ministerstvo hospodárstva podľa Hirmana stále nezaplatilo napríklad faktúru vo výške 54-tisíc eur za jedlo a nápoje z dubajskej reštaurácie. Hirman tvrdí, že nie je vydokladované, kto všetko na účet ministerstva konzumoval, a tak podľa neho mohol štátny účet využívať prakticky hocikto, píše Pravda. Celú situáciu v Dubaji označil za čiernu dieru, pretože ďalšie sumy neustále nabiehajú. 

Problémom sú aj apartmány, ktoré si prenajalo ministerstvo, a nezaplatené faktúry za ubytovanie vo výške viac ako 180-tisíc eur. „Dokopy tam bolo 8 apartmánov. Z nich len tri máme vydokladované, že boli obsadzované pracovníkmi ministerstva hospodárstva. Zvyšné apartmány využívali osoby, ktoré neboli zamestnancami ministerstva hospodárstva na základe nám nedokladovaných skutočností,“ povedal Hirman.

Bordel v dokladoch a výlety pre kamarátov

„Zatiaľ môžem konštatovať, že nám tu ostal jeden veľký bordel v dokladoch. Nevydokladované výdaje a použitie štátneho majetku v sumách stoviek tisíc eur. Na druhej strane sú tu údajné pohľadávky za údajne poskytnuté služby a neviem, čo všetko, v rádoch desiatkach a stovkách tisíc eur,“ dodáva Hirman.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Hirman preto v spojitosti s Expom v Dubaji podáva prvé žaloby. Sulíkovu pracovnú cestu označil za rodinný výlet s kamarátmi. „Mali by si to financovať sami a nie štát,“ uzavrel.

Sulík mu odkázal, že Hirman zrejme nebude veľmi dobrý manažér, keď sa v dokumentoch nevedel zorientovať ani po ôsmich mesiacoch, a celú kauzu označil za predvolebnú kampaň.

Prokuratúra už prípad prešetruje

Prípad už na Facebooku okomentoval generálny prokurátor Maroš Žilinka. Prokuratúra sa už financovaním slovenskej účasti na výstave Expo v Dubaji zaoberá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia