Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
17. mája 2023 o 8:07
Čas čítania 0:31

AKTUÁLNE: Silné dažde v niektorých častiach Slovenska zatopili cesty. Polícia varuje ľudí, rieky dosiahli povodňové stupne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najviac zrážok padlo na západe Slovenska. Pokračovať by mali na celom území.

Nával včerajších dažďov na Slovensku, ktoré budú dnes pokračovať, musí od rána riešiť aj polícia.

V okrese Senica upozornila na trojicu zaplavených ciest. Menovite ide o cestu II/500 Senica smer Vrbovce, smerom k hraničnému priechodu s Českom, cestu III/1164 smer Chvojnica a cestu II/581 Senica – Myjava, Podbranč-Horná Dolina. Podľa polície sú cesty v niektorých častiach ťažko prejazdné až úplne neprejazdné.

Portál iMeteo ďalej upozornil na to, že vodné toky niektorých riek na Slovensku začali výrazne stúpať. Na Záhorí rieky Parná, Chvojnica a Teplica dosiahli 2. povodňový stupeň. Stúpanie vodných tokov pritom zaznamenali aj pri ďalších riekach.

Najvýraznejšie zrážky Slovensko od včera pocítilo na západe, predovšetkým na Záhorí a v oblastiach Žiliny či Podunajskej nížiny. Najbližšie by mali dažde prísť z Maďarska na juhovýchod Slovenska. Neskôr by však malo pršať na celom území Slovenska.

Cesty
Zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia