Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
21. mája 2023, 9:47
Čas čítania 0:41

Dnes je Bachmut už len v našich srdciach. Zelenskyj naznačil, že Rusi získali kontrolu nad ukrajinským mestom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa slov ukrajinského prezidenta Rusi v meste Bachmut všetko zničili.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu na summite krajín G7 v japonskej Hirošime nepriamo potvrdil, že Rusko získalo kontrolu nad mestom Bachmut na východe Ukrajiny. 


Zelenskyj vyjadril presvedčenie, že Ukrajina toto mesto stratila. Rusi tam podľa jeho slov všetko zničili. „Dnes je Bachmut už len v našich srdciach,“ povedal ukrajinský prezident. 


Ruské ministerstvo obrany v nedeľu vyhlásilo, že ruské jednotky spolu s bojovníkmi ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny získali úplnú kontrolu nad mestom Bachmut. Šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin v sobotu tiež hlásil získanie úplnej kontroly nad mestom.
Ukrajinská vláda však tieto tvrdenia bezprostredne nepotvrdila. Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová v sobotu uviedla, že boje o Bachmut pokračujú a situácia je kritická.

Putin neskrýval nadšenie

Ruským vojakom a vagnerovcom gratuloval k dobytiu mesta na východe Ukrajiny samotný ruský prezident Vladimir Putin. Napísali o tom ruské štátne tlačové agentúry s odvolaním sa na Kremeľ.


Rusko sa toto mesto usilovalo dobyť od vlaňajšieho augusta. V Bachmute žilo pred vypuknutím vojny približne 70-tisíc ľudí a odohrávajú sa tam najdlhšie a pravdepodobne aj najkrvavejšie boje počas konfliktu na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia