Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jana Chovancová TASR
21. mája 2023, 18:39
Čas čítania 0:39

Pozor na falošné faktúry od mobilných operátorov. Polícia opäť varuje pred podvodníkmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodníci na Slovensku vyčíňajú rôznymi spôsobmi, tentoraz polícia upozorňuje na faktúry od operátorov.

Podvody s falošnými telefonátmi seniorom sa na Slovensku opakovali už niekoľkokrát. Obete podvodníkov tak často utrpeli finančnú ujmu vo výške niekoľko tisícok eur. Tentoraz však vyčíňajú sofistikovanejšie a vydávajú sa za mobilných operátorov. Od ľudí si pýtajú údaje k bankovému účtu, ktorý následne vybielia. Upozorňuje na to Polícia na facebookovej stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Podvodníci zasielajú falošné faktúry s preplatkami cez e-mail, ktorý vyzerá, akoby ho posielal samotný operátor. 


„Ak by ste mali preplatok u mobilného operátora, určite by od vás nevyžadoval, aby ste mu cez e-mail zadali prihlasovacie údaje k vášmu bankovému kontu. Tie nepotrebuje niekto, kto vám peniaze posiela. Stačí mu IBAN,“ pripomenula polícia.


Podvodníci si podľa polície dávajú mimoriadne záležať na tom, aby ich taktika vyzerala uveriteľne. „V časovom zhone si tak ani nevšimnete, kto vám ten e-mail posiela. Že to nie je Orange, ale v skutočnosti včera založený e-mail s pochybnou doménou,“ poznamenala.

Policajti preto odporúčajú pri žiadosti o citlivé údaje spozornieť, hoci môže mať uveriteľnú a peknú grafiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia