Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. mája 2023, 10:33
Čas čítania 0:36

Český rebríček top jedál Slovákov nepoteší. Prebojovali sa doň aj naše pochúťky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O jedlách v rebríčku rozhodovali ľudia v hlasovaní.

Portál Taste Atlas zoradil do rebríčka najlepšie jedlá susedného Česka. Prekvapivo sa však na tento zoznam dostali aj jedlá typické pre slovenskú kuchyňu. Celý rebríček si môžeš pozrieť tu.

Halušky aj trdelník

Na štvrtom mieste najlepších českých jedál skončili halušky. Portál zverejnil práve fotografiu bryndzových halušiek. Tie mnohí považujú práve za najtradičnejšie jedlo slovenskej kuchyne. Portál spomenul, že ide o jedlo známe na Slovensku, pôvodom sa však nezaoberal. 

„Väčšinou sa podávajú k tradičným mäsovým jedlám, no najznámejšia kombinácia je známa ako bryndzové halušky, slovenská klasika pozostávajúca z halušiek, zo slaného ovčieho syra a z opraženej slaniny,“ píše portál. 

Do zoznamu tradičných českých jedál sa dostal aj trdelník. V českom zozname skončil na dvadsiatom prvom mieste. Ten je mimoriadne populárny aj na Slovensku. Najznámejší je typický Skalický trdelník, ktorý získal ochranné zemepisné označenie registrované Európskou komisiou v rámci celej Európskej únie. 

Medzi najlepšie jedlá českej kuchyne patria sviečková, sladký koláč a pečená kačka s kapustou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia