Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. mája 2023 o 12:31
Čas čítania 0:29

Slovenskí policajti budú rozdávať odmenu triezvym vodičom. Buď rozumný a dostaneš pivo, sľubujú v akcii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa dnes spúšťa veľká dopravná akcia s názvom „Buď rozumný“.

Polícia dnes odštartovala policajnú akciu s názvom „Buď rozumný“. Tá je zameraná najmä na bezpečnosť na cestách a nulovú toleranciu alkoholu u šoférov. Potrvá do 28. mája. Policajti budú vodičom, ktorým alkohol v dychu nezistili, rozdávať nealkoholické pivá, píše RTVS

Policajti budú kontrolovať vodičov áut, motorkárov, ale aj cyklistov a kolobežkárov. Vodiči by mali byť opatrní aj na menej frekventovaných cestách. „Robíme to s cieľom, aby sme ochránili zodpovedných a ohľaduplných účastníkov cestnej premávky,“ vyhlásil riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel.

Komu alkohol v dychu zistia, príde o vodičský preukaz. Podľa výkonného riaditeľa Slovenského zväzu výrobcov piva Vladimíra Michalíka nie je ospravedlnením, že si za volant sadne niekto s alkoholom v krvi. Spoločným cieľom polície a výrobcov piva je zminimalizovať alkohol za volantom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia