Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
25. mája 2023 o 8:56
Čas čítania 0:43

Táto žena ukradla dôverčivej Slovenke celoživotné úspory 13-tisíc eur. Oklamala ju klasickým trikom, polícia teraz prosí o pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia žiada verejnosť o pomoc s identifikáciou podozrivých podvodníčok.

Polícia vyšetruje podvod, pri ktorom podvodníci začiatkom tohto mesiaca 83-ročnú seniorku pripravili o celoživotné úspory. Neznáma žena vydávajúca sa za advokátku staršiu paniu oklamala, že jej dcéra mala dopravnú nehodu, pri ktorej zranila dieťa, a matka tohto dieťaťa teraz chce „dať celú vec na súd“.

Podvodníci seniorke nahovorili, že súdne konanie by mohlo stáť až 80-tisíc eur, ale advokátka jej vraj vie pomôcť za menej peňazí. „Seniorka spolu so svojím manželom vybrali z účtu finančnú hotovosť vo výške 13 000 eur a podľa inštrukcií údajnej advokátky ich odovzdali na Trnavskej ceste mladej žene v čiernej koženej bunde,“ vysvetľuje polícia.

Táto žena sa podľa polície pohybovala v prítomnosti ďalšej mladej ženy a následne spolu odišli. „Až po príchode domov a kontaktovaní svojich rodinných príslušníkov seniori zistili, že sa stali obeťami podvodu,“ zakončuje polícia.

Na základe fotografií zverejnených na Facebooku teraz žiada slovenskú verejnosť o pomoc so stotožnením podozrivých žien. Informácie o ženách môžeš nahlásiť priamo na políciu prostredníctvom čísla 158, cez Facebook, ale aj osobne na akejkoľvek policajnej stanici.

Domov
Zdieľať
Diskusia