Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martina Havranová
13. júna 2023, 10:45
Čas čítania 0:44

Známa slovenská firma umožní zamestnancom vyplatiť si peniaze z výplaty vopred. Takto to bude fungovať, financie dostanú ihneď

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Vyplatiť si budeš môcť len mzdu, ktorú si už v mesiaci odpracoval.

Stále viac Slovákov žije od výplaty do výplaty. Slovenská sporiteľňa preto od júna prichádza s digitálnou inováciou pre svojich viac ako 3 500 zamestnancov. O zálohu z budúcej výplaty budú môcť zamestnanci po novom požiadať predčasne cez aplikáciu Palmapp. 

Dáta zo susedného Česka, kde Palmapp využíva už 35 firiem a zhruba 35 000 zamestnancov, ukazujú, že možnosť vybrať si peniaze z výplaty predčasne využije pätina ľudí. V priemere si takto vyberú 236 eur.

Slovenská sporiteľňa prichádza od júna s digitálnou inováciou pre svojich zamestnancov, ktorí si budú môcť vyberať peniaze z výplaty vopred.
Slovenská sporiteľňa prichádza od júna s digitálnou inováciou pre svojich zamestnancov, ktorí si budú môcť vyberať peniaze z výplaty vopred. Zdroj: Slovenská sporiteľňa

Zamestnanci si vďaka tejto inovácii nemusia brať zbytočné úvery v prípade, ak sa dostanú do neplánovaných životných situácií. „Samozrejme, záleží nám na finančnom zdraví našich klientov. Ale dôležitá je pre nás aj finančná pohoda našich zamestnancov,“ vysvetľuje Martin Čambor, riaditeľ HR Slovenskej sporiteľne.

Anketa:
Chýbajú ti pravidelne posledné dni pred výplatou peniaze? 
ÁNO
NIE
ÁNO
55 %
162 Hlasov
NIE
45 %
131 Hlasov

O zálohu z výplaty môžu zamestnanci požiadať medzi 5. a 25. dňom v mesiaci. Suma, ktorú si chcú vybrať, môže byť ľubovoľná od 10 eur a viac. Záloha musí byť paušálna alebo percentuálna z odpracovanej mzdy.

Zamestnanec môže, pochopiteľne, dostať len to, čo si už zarobil. Ak banka účtu prepojeného s aplikáciou podporuje okamžité platby, peniaze zamestnancovi prídu v ten istý deň. Zvyšok výplaty cinkne na účet v rovnaký deň ako inokedy.

Domov
Zdieľať
Diskusia