Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
13. júna 2023 o 19:35
Čas čítania 0:30

Týmto vodičským preukazom, ktorých Slovensko vydalo až 380-tisíc, sa onedlho končí platnosť. Treba si ich vymeniť čo najskôr

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žiadosť o nový vodičský preukaz môžeš podať na akomkoľvek oddelení dokladov.

Ružové vodičské preukazy vydávané od vzniku Slovenskej republiky do apríla 2004 platia už len do konca tohto roka. Polícia preto aktuálne znovu pripomína vodičom, aby ich výmenu neodkladali na neskôr. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Žiadosť o nový vodičský preukaz môžete podať na ktoromkoľvek oddelení dokladov. Starý ružový vodičský preukaz treba odovzdať na oddelení dokladov, kde ste požiadali o nový,“ píšu policajti. Vzory vodičských preukazov, ktoré treba čo najskôr vrátiť, nájdeš na webe ministerstva vnútra. 

Celkovo 380-tisíc ružových vodičákov

„Žiadosť o výmenu vodičského preukazu do 30 dní je spoplatnená správnym poplatkom 6,50 eura,“ vysvetľuje policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. Za urýchlené vydanie do dvoch pracovných dní ti vodičák vyhotovia za poplatok 26 eur. 


Úrady na Slovensku celkovo vydali okolo 380-tisíc kusov ružových vodičských preukazov, množstvo z nich ľudia používajú dodnes.

Domov
Zdieľať
Diskusia