Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
14. júna 2023, 17:21
Čas čítania 0:33

Revolučná novinka. Na Instagrame aj Facebooku si budeš môcť upravovať fotky vďaka umelej inteligencii, takto to bude fungovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť Meta sa v tichosti venovala výskumu potenciálu umelej inteligencie.

Spoločnosť Meta prichádza s revolučnou novinkou. Aplikácie Facebook a Instagram budú pre bežných používateľov ponúkať funkcie umelej inteligencie. Mark Zuckerberg informoval svojich zamestnancov o tom, že spoločnosť pridá na sociálne siete aplikácie, ktoré budú pomocou AI vytvárať texty, obrázky a videá, píše portál Axios.

Nová funkcia bude používateľom umožňovať úpravu fotografií pred zdieľaním instagramového príbehu. Šéf Facebooku naznačil, že umelá inteligencia bude dostupná aj v aplikácii Messenger. 

Zuckerberg bol doteraz pri používaní AI veľmi opatrný. Na rozdiel od konkurencie firma Meta trpezlivo čakala, ako sa bude posúvať vývoj umelej inteligencie. Facebook však medzitým potenciál AI skúmal v tichosti.


„V minulom roku sme videli niekoľko skutočne neuveriteľných prelomov – kvalitných prelomov – v oblasti generatívnej AI a to nám teraz dáva príležitosť túto technológiu využiť, posunúť ju dopredu a zabudovať ju do každého z našich produktov,“ povedal Zuckerberg vo vyhlásení pre Axios.

Ilustračná fotografia..
Ilustračná fotografia.. Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia