Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Daniel Mikolášik
17. júna 2023, 20:03
Čas čítania 0:33

V nedeľu hrozia na Slovensku silné búrky aj s krúpami. Meteorológovia vydali výstrahy v týchto regiónoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred nasledujúcim horúcim týždňom nás čakajú ešte nedeľné búrky.

Vo viacerých okresoch stredného a východného Slovenska hrozia v nedeľu (18. 6.) poobede búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na webe.


Výstrahy platia od 13.00 do 20.00 h v celom Košickom a Prešovskom kraji, ako aj v okresoch Liptovský Mikuláš, Brezno, Poltár, Revúca a Rimavská Sobota. Meteorológovia varujú, že búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok v priebehu 30 minút i nárazy vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu, rovnako môžu padať krúpy.

Meteorologické výstrahy pred búrkami na nedeľu 18. júna 2023.
Meteorologické výstrahy pred búrkami na nedeľu 18. júna 2023. Zdroj: SHMÚ

Nasledujúci týždeň sa však opäť počasie zmení a čakajú nás prvé väčšie letné horúčavy. Vlna horúčav zasiahne najmä južnú polovicu Slovenska. SHMÚ avizuje, že na juhozápade a juhu stredného Slovenska možno očakávať niekoľko dní v rade s teplotami nad 30 stupňov Celzia. Meteorológovia nevylučujú ani deň s teplotou nad 35 stupňov.

17. júna 2023, 16:12 Čas čítania 0:44 Budúci týždeň čakajú Slovensko prvé letné horúčavy. Meteorológovia nevylučujú ani deň s teplotou nad 35 stupňov Budúci týždeň čakajú Slovensko prvé letné horúčavy. Meteorológovia nevylučujú ani deň s teplotou nad 35 stupňov
Domov
Zdieľať
Diskusia