Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
22. júna 2023, 15:35
Čas čítania 0:27

Povoľte nám odstrel. Medveď v noci vyčíňal v Detve, kde priamo v záhrade roztrhal kačice, miestni už prosia o pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia je podľa miestnych obyvateľov kritická.

Obyvatelia regiónu pod Poľanou sa čoraz viac obávajú intenzívneho výskytu medveďov. Mimoriadne kritická situácia je podľa portálu zregionu.sk v Detve, kde sa zvieratá približujú čoraz bližšie k obydliam. Teraz dokonca úradovali priamo vo dvore rodinného domu, kde majitelia chovajú domáce zvieratá.

Medvede zaútočili v detvianskej časti Skliarov. „Medvede sa aj túto noc prišli nakŕmiť 5 metrov od domu. V noci nám vyjedli kačice, 6 kusov. Pomóóóc,“ napísala na Facebook miestna obyvateľka.

Primátor Detvy Branislav Baran v súvislosti s výskytom medveďov žiada ministra životného prostredia Milana Chrenka o povolenie regulovaného odstrelu.

Ministerstvo životného prostredia uviedlo, že regulovaný odstrel v súčasnosti nie je možný. Sľúbilo však riešenie zo strany zásahového tímu, ktorý má z populácie odstrániť problémové jedince.

Medveď
Zdroj: TASR/František Iván, Facebook/Medvede na Slovensku
Domov
Zdieľať
Diskusia