Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
25. júna 2023, 15:55
Čas čítania 1:12

Andrej Danko perlil v diskusii s Matovičom. Putina vyhlásil za priateľa Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Danko na Markíze skritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú a podporil ruského prezidenta Vladimira Putina.

Prezidentka Zuzana Čaputová mala oznámiť rozhodnutie znovu nekandidovať o pol roka skôr, aby mali aj obyčajní ľudia, ktorí by mali záujem, priestor rozbehnúť prezidentskú kampaň. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to povedal šéf hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič. Jej rozhodnutie chápe, keďže spomenula aj rodinné dôvody. Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko rozhodnutie Čaputovej rešpektuje.


Danko si myslí, že prezidentka mohla vo vzťahu voči lídrom Richardovi Sulíkovi (SaS), Borisovi Kollárovi (Sme rodina) a Matovičovi urobiť viac, tiež mohla viac chodiť do regiónov. Dodal, že ju čaká veľká skúška na jeseň, keď bude riešiť, koho poverí zostavovaním vlády. SNS podľa Danka preferuje prezidentského kandidáta s politickými skúsenosťami.


Pri konflikte na Ukrajine nie je podľa šéfa SNS iné riešenie ako okamžité zloženie zbraní. „Tento konflikt je nemenný a Rusov nikto odtiaľ nevytlačí. Určite už nebude obnovený stav pred konfliktom,“ povedal. „Územie historicky nebolo ukrajinské, takže sa nemá čoho vzdať,“ odpovedal Danko na otázku, či sa má Ukrajina vzdať území. „Bez toho, že budú rešpektovať tam, kde sú Rusi, a tam, kde sú Ukrajinci, bez toho sa to neuzavrie,“ dodal. Matovič ho za tento názor kritizoval.

Moderátor Michal Kovačič sa spýtal Andreja Danka aj na to, či je Vladimir Putin priateľom Slovenska, na čo šéf SNS odpovedal kladne.


Matovič nekonkretizoval, či by podporil Kollárovo odvolávanie pre kauzu s jeho bývalou partnerkou. „Už takto blízko pred voľbami by som túto hru nehral,“ povedal s tým, že najvyšší sudcovia budú voliči. Podľa Danka by mal šéf parlamentu Kollár okamžite odstúpiť.


Matovič zopakoval, že jeho hnutie nepôjde do vlády so SNS, s ĽSNS, Republikou ani Hlasom-SD a so Smerom-SD. Danko podľa svojich slov skončil s debatami o vytváraní povolebných koalícií. „Sulík, Matovič, Kollár musia odísť a progresívci nesmú vládnuť,“ dodal. V súvislosti s debatou o zrušení špeciálnej prokuratúry Danko povedal, že niektoré inštitúcie sú duplicitné.

Domov
Zdieľať
Diskusia